Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 травня 2020, 13:03

Нафта формує висхідний тренд

Ціна нафти продовжує підвищуватися після зростання напередодні до максимальних показників з 11 березня, повідомляє lblv.com. На ринку відзначається поліпшення настрою інвесторів у зв'язку з поновленням роботи світових економік, а також сигналами про зростання попиту після скорочення видобутку нафти.

Аналітики відзначають, що введені стимули, відкладений попит і максимальне скорочення нафтовидобутку позитивно впливає на настрої трейдерів, що сприяє реальному зростанню попиту на «чорне золото».

На ринку вже є інформація про те, що попит на нафту в КНР повернувся до рівня перед введенням загальнонаціонального карантину, який багато країн оголосили для запобігання поширенню коронавірусу. Китай знаходиться на другому місці по споживанню нафти в світі після США, тому відновлення попиту швидко знайшло відображення у ціні на цей актив.

Підвищення попиту також пов'язано з відновленням виробничої активності в КНР і тим, що китайці знову сіли за кермо своїх авто.

Так, ціна на ф'ючерси Brent з виконанням в липні на лондонській біржі ICE Futures збільшилась на 0,34% – до 34,81 долара за барель, зазначає lblv.com. Червневі ф'ючерси нафти WTI на торгах NYMEX подорожчали на 2,29% – до 32,55 долара за барель.

Максим Соколов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін