Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 травня 2020, 8:15

МАУ закрила продаж квитків на міжнародні рейси до 1 липня

«Міжнародні авіалінії України» закрили продаж квитків на всі міжнародні рейси до 1 липня після аналізу ситуації в країнах потенційної маршрутної мережі, а також в Україні. Про це повідомив президент авіакомпанії Євген Дихне, пише Аvianews.

Прогнози компанії

За його словами, прогноз розвитку ситуації є «сумним», а Україна є «частиною глобального тренду». Це проявиться у тому, що галузь вийде на показники, які планувалися на 2020 рік, тільки у 2023 році.

Дихне вважає, що в першу чергу будуть відновлюватися середньомагістральні перельоти, що вплине на структуру флоту авіакомпаній, які почнуть виводити старі й далекомагістральні літаки.

Читайте також: Авіакомпанії вводять українців в оману, анонсуючи польоти після 22 травня — міністерство

Він також вважає, що криза призведе до зміни сервісу в аеропортах і на борту літака. Будуть тимчасово закриті бізнес-зали та магазини Duty Free.

На рейсах заборонять провезення ручної поклажі в салоні, а замість гарячого харчування почнуть видавати упаковані страви.

Читайте також: Лоукостер Ryanair хоче відновити 40% рейсів з липня

Передісторія

Деякі авіакомпанії відкрили бронювання квитків на рейси з України на кінець травня і червень. Так, наприклад, «Міжнародні авіалінії України» та Wizz Air відкрили бронювання на рейси з 23 травня, а Ryanair та Lufthansa на рейси у червні.

Водночас прессекретарка Міністерства інфраструктури України Оксана Герасимова заявила, що ці авіакомпанії «вводять людей в оману», адже про відновлення авіасполучення України з іншими країнами поки що не йдеться.

У Євросоюзі до 15 червня не рекомендоване відкриття кордонів для громадян третіх країн.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прогнозує, що повноцінне міжнародне авіасполучення протягом цього літа не відновиться. За його словами, влітку спробують обережно розпочати повернення внутрішніх авіарейсів.

З якою кредиткою краще їхати за кордон

Коментарі - 4

+
+17
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
18 травня 2020, 8:30
#
Тогда только один вопрос -почему через Белоруссию можно уехать транзитом в ЕС, а с Украины нельзя?  Устраивают со страны маленький СССР. Все это напоминает процесс выезда за границу во времена «совка».
+
+40
FranzFerdeu
FranzFerdeu
18 травня 2020, 10:05
#
*Білорусь
+
0
Все буде Україна
Все буде Україна
18 травня 2020, 8:39
#
Все для людей)
+
0
mazaj
mazaj
18 травня 2020, 9:00
#
Люфтганза тоже на днях на июнь отменила 95% всех своих полетов в Украину напрямую с Германии.
Швейцарские авиа отменили все полеты на июнь в Украину.
Австрийские авиа, взяв пример с Белавиа, ПОКА планируют полеты с Вены в Киев в июне, с урезанным и не каждодневным количеством рейсов.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися