Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 травня 2020, 10:42

Міністр інфраструктури заявив, що відкривати метро ще рано

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що відкривати метро в столиці 25 травня, про що просив Кличко, поки рано. Про це Криклій розповів в ефірі «Сніданку з 1+1», передає Уніан.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що не відкривати метро в столиці 25 травня, про що просив Кличко, поки рано.
Фото: ubr.ua

Чому не можна відкрити метро

«Дивує непослідовність у визначених етапах. Ще пару днів тому збирався київський штаб, і там зійшлися на думці, що відкрити з обмеженнями досить складно. Підземка, якщо відкривається, працює повноцінно. Звичайно, можна масковий режим, дезінфекцію, скринінг, але обмежувати на пероні, у вагонах достатньо важко», — сказав Криклій.

На думку міністра, він би не поспішав із цим рішенням.

Читайте також: В ОП розповіли, коли відкриється метро в Україні

«Що стосується транспорту, то ми запропонували поетапність. До кінця тижня МОЗ повинен назвати дати, накладаються вони з епідеміологічною ситуацією, щоб ми не брали на себе відповідальність або ризики. Тому що ми ці ризики ділимо з міською владою», — додав він.

Читайте також: Карантин. Криклій розповів, коли запрацює громадський транспорт (відео)

Нагадаємо

  • Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням відновити з 25 травня робота столичного метрополітену у звичайному режимі. За його словами, коли все більше людей повертаються до роботи, в місті відбувається колапс.
  • 13 травня Кабмін пом'якшив умови перебування на вулицях та на літніх майданчиках кафе.
  • Тепер дозволено перебувати за одним столом на літніх майданчиках кафе і ресторанів до чотирьох чоловік, не рахуючи дітей до 14 років. А гуляти на вулиці тепер можна групами до 8 чоловік.
  • З 11 травня уряд запровадив перші послаблення карантинних заходів. Зокрема, дозволено відвідувати парки, сквери, лісопаркові та прибережні зони.
  • Дозволена робота кафе і ресторанів на винос і на літніх майданчиках, а також відновила роботу б'юті-сфера.

Читайте також: Страхування від COVID-19: як убезпечити себе в умовах епідемії

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися