Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 травня 2020, 11:42

Карантин в Україні продовжать — прем’єр

Карантин в Україні буде продовжений, але з поступовим переходом до адаптивної моделі. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Так, Шмигаль зазначив, що хворобу можна локалізувати, якщо пом'якшити карантинні заходи проти епідемії і передати все більше повноважень на місця органам місцевого самоврядування.

«Відповідно, робити локдаун всій країні в червні або липні може бути вже недоцільно. В цей момент ми повністю перейдемо до моделі адаптивного карантину», — заявив Шмигаль.

Ситуація з пандемією в Україні

Станом на 9:00 13 травня в Україні 16425 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 439 летальних, 3716 пацієнтів одужало.  За добу зафіксовано 402 нові випадки.

Читайте також: Шмигаль: Деякі карантинні обмеження можуть діяти ще два роки

Нагадаємо

  • 22 квітня Міністерство охорони здоров'я внесло на засідання Кабміну проект постанови про продовження карантину до 12 травня.

  • 24 квітня Кабмін оголосив, які заходи карантину в Україні будуть пом'якшені, але тільки в тому випадку, якщо в країні не буде «великої хвилі» захворювання коронавірусом.

Читайте також Шмигаль: Карантин продовжили до 22 травня. З 11 травня обмеження почнуть пом'якшувати

  • У зв'язку з пандемією коронавірусу карантинні заходи на території України діють з 12 березня.

Страхування від COVID-19

Стежте за цікавими та ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку у телеграм-каналі «Економіка та коронавірус».

Коментарі - 2

+
+15
Oligarh
Oligarh
13 травня 2020, 11:48
#
Ну а че? 65 лярдов еще не попилили....
+
+15
Pareto
Pareto
13 травня 2020, 12:04
#
Так уже. Он же отчитался куда потратили.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися