Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 травня 2020, 8:35

Саудівська Аравія знизить видобуток нафти ще на мільйон барелів

Міністерство енергетики Саудівської Аравії наказало держкомпанії Saudi Aramco знизити видобуток нафти у червні ще на 1 мільйон барелів на добу, на додаток до зобов'язань країни в рамках угоди ОПЕК +. Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на держагентство SPA.

Що відомо про зниження

Таким чином, у порівнянні з квітнем зниження видобутку Саудівською Аравією складе 4,8 млн б/с, в абсолютному вираженні країна буде видобувати у червні 7,492 млн б/с.

Читайте також: Країни ОПЕК+ домовилася про найбільше в історії скорочення видобутку нафти

Крім того, Saudi Aramco доручено шукати можливості щодо зниження нафтовидобутку у травні нижче рівня 8,492 млн б/с за домовленістю з клієнтами.

Представник міністерства енергетики підкреслив, що мета королівства — за допомогою додаткових скорочень стимулювати інші країни-виробники виконувати зобов'язання та забезпечити додаткові скорочення для стабілізації світового нафтового ринку.

Передісторія

Ціни на нафту прискорили зростання на сигналах скорочення видобутку поза ОПЕК+, 5 травня вартість Brent піднялася вище $30 за барель вперше з 15 квітня, WTI дорожчає п'яту сесію поспіль.

Читайте також: Саудівська Аравія припинить виплату допомог і підвищить ПДВ в три рази

12 квітня Країни ОПЕК+ домовилася про найбільше в історії скорочення видобутку нафти на 9,7 млн ​​барелів на добу.

Раніше країни-члени APPO, які не брали участі в угоді ОПЕК+, також зобов'язалися зробити свій внесок у глобальні зусилля і скорегувати свій добовий видобуток.

10 квітня стало відомо, що більшість країн ОПЕК та Росія досягли принципових домовленостей про умови скорочення видобутку нафти, а саме скоротити у травні-червні 2020 року видобуток на 10 млн барелів на добу.

Коментарі - 14

+
+37
Oligarh
Oligarh
12 травня 2020, 9:22
#
Сами себя загнали в глубокую задницу

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-11/the-radical-shift-that-may-worsen-saudi-arabia-s-economic-crisis
+
0
arhimandrit
arhimandrit
12 травня 2020, 10:08
#
Не долго нам радоваться низким ценам на нефть. трудно было поверить, что эти нефтяные монстры дадут себя избить. думаю, в результате нового сговора картелей нефть очень скоро перешагнет рубеж 50 дол/баррель
+
+15
bonv
bonv
12 травня 2020, 10:29
#
Збуту немає нафти по всьому світі. Такого як раніше. Заповнюють все що можуть і чекають на кращі часи. А криза тільки починається..
+
+15
Lamo
Lamo
12 травня 2020, 10:33
#
Арабы под давлением Трампа сдулись быстро, а рашка при этом практически вообще не сократила добычу…
+
0
ballistic
ballistic
12 травня 2020, 22:03
#
В травні Росія скоротила видобуток нафти до мінімуму за 10 років

Найбільша поразка епохи Путіна: Росія заплатить за угоду з саудитам нафтовою спадщиною СРСР
+
0
Lamo
Lamo
13 травня 2020, 9:15
#
Нет же прямого контроля кто сколько добывает - это все со слов заявителей + косвенные оценки по объемам предложений. У меня сомнения, т.к. недавно на инвестинг.ком писали что роснефть вроде открестилась от сокращения добычи + многие добытчики говорили что вообще не знают как остановить добычу на старых месторождениях и вообще это невыгодно и т.д.
+
0
ballistic
ballistic
13 травня 2020, 11:50
#
У Вас тут вибіркова логіка.
Ви без вагань повірили, що араби скоротили видобуток, але чомусь сумніваєтесь в аналогічному повідомленні про видобуток у росіян.

Таке трапляється, коли логіка використовується для обслуговування власної точки зору, а не для встановлення об'єктивного стану речей.
+
0
Lamo
Lamo
13 травня 2020, 12:19
#
Потому что есть сопутствующая информация:
1. россияне сами ноют что не знают как консервировать добычу + эксперты говорят что россиянам будет сложно-невозможно заморозить часть добычи + много источников писало что рашка и в предыдущие заморозки не выполняла свои обязательства.
2. информацию о том, что саудиты не могут сократить свою добычу я ни разу не встречал + саудиты раньше уже сокращали свою добычу.
Так что не такие уж избирательные мои выводы.
+
0
ballistic
ballistic
13 травня 2020, 12:42
#
За Вашою логікою Росія, яка раніше ніколи не виконувала свої зобов'язання, чомусь в березні відмовилась дати таку згоду, яку спокійно можна було не виконувати.
А саудитів цікавила тільки словесна згода Росії знизити видобуток, якої вони ультимативно і з втратами для себе таки добилися. А те, що після угоди «рашка при этом практически вообще не сократила добычу» саудитів вже не хвилює.
Все вірно? Когнітивного дисонансу не виникає?
+
0
Lamo
Lamo
13 травня 2020, 12:49
#
А какие у саудитов есть инструменты контроля объемов фактической добычи нефти Рашкой? и какие у них есть инструменты наказания Рашки, если все-таки поймают ее на нарушении соглашения, кроме нового демпинга? Если таких инструментов нет, то Вы сейчас демагогией занимаетесь, которая не вызывает никаких диссонансов.
+
0
ballistic
ballistic
13 травня 2020, 12:58
#
Мені цікаво, чому Ви не задаєтесь питанням, навіщо саудити ціною великих втрат добивались словесної згоди Росії, яка по Вашому на практиці не впливає на видобуток?
+
0
Lamo
Lamo
13 травня 2020, 14:17
#
Не вижу смысла с Вами переливать из пустых домыслов в порожние аргументы
+
0
ballistic
ballistic
13 травня 2020, 14:34
#
Я не збирався з Вами сперечатись чи в чомусь переконувати. Лише вказав на непослідовність Вашої логіки.
+
+30
bonv
bonv
12 травня 2020, 10:44
#
При цьому в світі закінчуються ємності для зберігання нафти.Біля узбережжя США вже зібралися десятки танкерів – їм нікуди відвантажувати сировину. Росія теж скорочує виробництво і немає куди дівати видобуту нафту.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися