Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 травня 2020, 16:14

Глобус Банк кредитує іпотеку навіть у цих, особливих умовах

Начальниця управління по роботі з партнерами Глобус Банку— про особливості ринку кредитування житла в умовах карантину.

Як працює ринок нерухомості під час карантину? Що змінилося в підході продавців та покупців житла? Які можливості придбати квартиру в новобудові пропонують зараз забудовники? Де взяти гроші, які спецумови та програми лояльності діють у банках? На що треба звертати увагу у будь-який час, щоб не втрапити в халепу?

Нинішні особливості й тенденції на ринку нерухомості, кредитні програми й розстрочку від забудовників та багато іншого обговорили фахівці під час zoom-конференції «Антикризові фінансові інструменти для покупців первинної нерухомості», організованої компанією «Інтергал-Буд».

Від Глобус Банку в дискусії взяла участь Катерина Личана, Начальник управління по роботі з партнерами.

Глобус Банк працює на ринку кредитування первинної нерухомості вже більше 3 років, у банку акредитовано понад 30 партнерів і більше 200 об'єктів нерухомості, а кредитний портфель відзначається високою якістю.

К. Личана підкреслила, що банк не припинив іпотечне кредитування навіть зараз, під час специфічного карантинного періоду. Потік заявок знизився, і банк змушений збільшити розмір початкового внеску Клієнта до 40%, однак після завершення планує вийти на колишні показники й результати.

Зараз Глобус Банк пропонує своїм клієнтам такі вигідні умови кредитування:

  • термін кредиту до 20 років;
  • сума кредиту до 2,5 млн;
  • відсоткову ставка — залежно від умов, узгоджених з партнером, є умови зі ставкою від 0,01% річних на перший рік;
  • при сумі кредиту до 700 тис. грн — довідка про доходи не обов'язкова.

При виборі об'єкта для інвестування К.Личана порадила клієнтам звертати увагу на наявність іпотечної програми. Це — додаткова гарантія якості й надійності партнера. «Якщо об'єкт акредитований банком, клієнт може сміливо ставити галочку, що пакет документів забудовника перевірений», зазначила вона.

За словами К.Личаної, особливо важливим для банку є питання мінімізації ризиків кредитування на купівлю нерухомості на первинному ринку. Для цього банк приділяє особливу увагу двом головним аспектам — вибору партнерів-забудовників (вивчає його репутацію, історію введених об'єктів і власників) та акредитації житлових комплексів (з перевіркою дозвільних документів, прав на землю, забудовника і схему фінансування).

Ще одне нагальне питання — чи з'являться на українському ринку дешеві іпотечні кредити. К.Личана нагадала, що ще до початку епідемії влада і НБУ прогнозували, що до кінця 2020 року ставка за іпотекою буде на рівні 10-12%. Для встановлення таких кредитних ставок потрібні дешеві ставки за депозитами, однак зараз процес їхнього зниження припинився. Здешевлення іпотеки можливе тільки після здешевлення фінансового ресурсу.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися