Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 квітня 2020, 10:10

Оформити виплату допомоги по безробіттю тепер можна через «Дію»

На порталі онлайн-держпослуг «Дія» тепер можна зареєструватися як безробітний і оформити призначення виплати допомоги по безробіттю. Про це повідомляє Урядовий портал.

На порталі онлайн-держпослуг «Дія» тепер можна зареєструватися як безробітний і оформити призначення виплати допомоги по безробіттю.
Фото: epravda.com.ua

Як отримати послугу

  • авторизуватися в кабінеті користувача на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису, електронної системи ідентифікації Bank ID або Mobile ID;
  • заповнити тільки одну онлайн-анкету, питання якої будуть визначати перелік документів (паспорт, документи про освіту, трудова книжка тощо);
  • отримати підтвердження на електронну пошту або телефон про надання статусу безробітного та виплати допомоги по безробіттю/або повідомлення про необхідність доопрацювання/або аргументовану відмову.

Читайте також: Як відкрити або закрити ФОП онлайн за 10 хвилин на державному порталі «Дія»

Як це працює

У відомстві повідомляють, що на період карантину статус та призначення допомоги по безробіттю буде присвоюватися в перший же день після подання такої заяви.

Після завершення карантину час розгляду заяви буде змінено, а також з'явиться функціонал для прямої комунікації менеджера Служби зайнятості та користувачів.

Читайте також: Скільки зараз платять безробітним і як отримати державну допомогу

Раніше повідомлялося

  • За місяць карантину кількість безробітних в Україні зросла на 1-1,3 млн і становить 2,5-2,8 мільйонів осіб, за даними ТПП.
  • Розмір виплат для осіб, які отримують мінімальну допомогу по безробіттю без урахування заробітної плати та страхового стажу, на період карантину підвищили з 650 грн до 1000 грн.
  • Уряд встановив допомогу по частковому безробіттю на період карантину в розмірі двох третин окладу, але не більше мінімальної зарплати. Нагадаємо, зараз вона становить 4723 грн.
  • Громадяни, які були звільнені з останнього місця роботи у період карантину за власним бажанням, отримуватимуть допомогу по безробіттю з першого дня отримання статусу безробітного.

Читайте також: Кабмін обіцяє 500 тисяч робочих місць із зарплатами 7000 гривень. Які вакансії запропонують українцям

Коментарі - 4

+
+36
SergValin
SergValin
26 квітня 2020, 11:28
#
Правильно я понимаю, что статус безработного через мобилу никак не верифицируется, т.е. как с субсидиями: назначаем и платим сейчас, а через полгода проверяем, отбираем, что назначили, и ещё и штраф влепим, если что-то не так?
+
+19
magkiev
magkiev
26 квітня 2020, 11:56
#
Больше половина потерявших работу работали нелегально, налогов не платили, трудовую книжку даже не видели.
+
0
pov78
pov78
26 квітня 2020, 17:06
#
Кто им доктор? Не было бы спроса не было бы предложения и наоборот!!!
+
0
Анна Veritasana
Анна Veritasana
26 квітня 2020, 19:25
#
Можно, или нельзя.. с 14.04..в ФЗ.. ноль начислений и ноль выплат..Хотя стаж есть, и ЕСВ уплачен. Одни разговоры..Быстрое или удобное оформление ничего не решает..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися