Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 квітня 2020, 15:41

Депозитні ставки завмерли: скільки платять великі банки вкладникам

Великі банки обіцяють вкладникам максимальну дохідність у гривні — 16% річних, в доларі - 3,5%, в євро — 3%. Про це свідчать дані в депозитному огляді, який щотижня готує «Мінфін».

Депозитні ставки, відкрити депозит, дохідність депозитів, депозит в гривні, вкладники, банки
фото: newsonline24.com.ua

За останні два тижні тільки два банки ризикнули підвищити ставки за депозитами в національній валюті — на 1% річних. Інші зробили паузу, чекаючи рішення регулятора про розмір облікової ставки.

Які банки готові платити більше

Подорожчали гривневі депозити на всі терміни тільки в банку Львів — на 1% річних. Зараз внесок на півроку можна розмістити у фінустанові під 13% річних. А депозити на 9 і 12 місяців принесуть річний дохід 13%.

Креді Агріколь Банк також підняв ставку на 1%, але тільки за гривневим депозитом на півроку: вкладники зароблять на ньому 12% річних.

«Одні банки бажають залучити короткострокові ресурси, тоді як інші, в тому числі і Креді Агріколь Банк, навпаки − ресурси на строк від шести місяців. Але в цілому рівень депозитних ставок досить стабільний», — зазначив в. о. директора департаменту маркетингу Креді Агріколь Банку Дмитро Коваленко.

За його словами, крім облікової ставки НБУ, на дохідність депозитів впливає потреба в ліквідності. Наприклад, для банків, які досить різко скорочують обсяги кредитування, не доцільно підвищувати депозитні ставки, залучаючи «дорогу гривню» і не маючи можливості на ній заробляти.

Читайте також: Строкові гривневі депозити населення скоротилися на 0,1%. Валютні — на 0,5% (звіт)

Три кращих пропозиції 

На вершині топ-10 кращих пропозицій за гривневими депозитами на рік розташувався Форвард банк. Він готовий платити вкладникам 16% річних.

Друге місце утримує Восток Банк зі ставкою 14% річних за депозитами у гривні на 12 місяців.

Третю позицію займає Мегабанк. Депозит у фінустанові на аналогічних умовах принесе 13,6% річних. Інші банки десятки обіцяють клієнтам 13,5% річних.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися