Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 квітня 2020, 12:56

У Facebook створили карту з даними про хворих на коронавірус у США

Дослідники університету Карнегі-Меллона запитали у користувачів соціальної мережі Фейсбук, чи є у них симптоми, які проявляються при захворюванні COVID-19. На підставі цих даних розробники соціальної мережі створили спеціальну карту, на якій вказано процентне співвідношення жителів Сполучених Штатів з підозрою на коронарний вірус, повідомляє lblv.com.

На сайті можна ознайомитись з даними про підтверджені випадки захворювання і користувачів, які мають симптоми коронавірусу. Дослідники попросили людей розповісти про симптоми, які проявлялись у них або членів їх сім'ї за останню добу.

Творці проекту вважають, що це допоможе владі і медпрацівникам прогнозувати кількість потенційних хворих, яким може знадобитись госпіталізація. Такі інтерактивні карти будуть оновлюватись щодня в період пандемії.

Марк Цукерберг, глава соціальної мережі Фейсбук, повідомив, що компанія повинна допомагати вченим і медичним працівникам отримувати нові дані, які просто необхідні для прогнозування ситуації в такий складний для всіх час.

Цукерберг зазначив, що якщо є можливість збирати дані і обмінюватись ними, потрібно її використовувати, щоб допомогти подолати кризу в сфері охорони здоров'я.

Також в соціальній мережі з'явилася спеціальна позначка про фейкову інформацію про коронавірус. При цьому сама публікація видалятись не буде. Користувачеві запропонують отримати доступ до достовірної інформації з авторитетних джерел. Як повідомляє lblv.com, будуть видалені тільки ті пости, що ставлять під сумнів існування самого вірусу COVID-19 або можуть «завдати фізичної шкоди» користувачеві соцмережі.

Єгор Ровніков, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін