Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 квітня 2020, 8:30

Верховна Рада дозволили персональну обробку даних хворих на СOVID-19 без їхньої згоди

13 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до закону »Про захист населення від інфекційних хвороб« щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», що дозволяє обробку персональних даних хворих осіб на коронавірус без їхньої згоди. Про це повідомляє апарат ВРУ.

13 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до закону »Про захист населення від інфекційних хвороб« щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», що дозволяє обробку персональних даних хворих осіб на коронавірус без їхньої згоди.
Фото: espreso.tv

Що це означає

На період встановлення карантину (COVID-19) та протягом 30 днів з дня його відміни дозволено обробку персональних даних без згоди особи, виключно з метою здійснення протиепідемічних заходів.

Кого стосується

Це стосується тільки даних про особу, яка захворіла на COVID-19, збір яких передбачено обліковою формою № 058/о «Екстрене повідомлення про інфекційне захворювання, харчове, гостре професійне отруєння, надзвичайну реакцію на щеплення».

Йдеться йде про відомості щодо стану здоров'я, місця госпіталізації, прізвища, ім'я, по батькові хворого, дати його народження, місця проживання, роботи/навчання.

Протягом 30 днів після закінчення періоду встановлення карантину, такі дані підлягають знеособленню, а у разі неможливості знищенню.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися