Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 квітня 2020, 11:38

iPhone з 5G очікується восени

Компанія Foxconn Technology Group, яка є основним партнером Apple, повідомила інвесторам, що айфони, які будуть підтримувати 5G-мережу, будуть представлені на осінній презентації, попри епідемію коронавірусу, передає lblv.com.

Керівництво Foxconn повідомило, що через зупинки виробництва у зв'язку з карантином компанія втратила багато часу. При цьому до запуску перших ліній у червні є час, а це значить, що у Foxconn є всі шанси встигнути налагодити виробництво і вкластися в термін.

Головний виробничий партнер Apple входить в число тих компаній, у яких через вірус були порушені ланцюги поставок і знизився попит. При цьому Foxconn швидко відновився – вже немає нестачі робочої сили, сезонна продуктивність повернулася в норму. Але як позначиться епідемія на річних фінансових результатах – у Foxconn поки не прогнозують.

Новий айфон може стати одним з найважливіших продуктів за останні роки. Компанії важливо випустити пристрій, який буде підтримувати роботу бездротових мереж п'ятого покоління. Уже сьогодні Apple суттєво відстає від Huawei і Samsung, які презентували смартфони з 5G ще минулого року.

Компанія Apple однією з перших у світі заявила про негативний вплив коронавірусу на бізнес. Ще в середині лютого надійшла заява від керівництва корпорації про те, що епідемія вірусу негативно вплине на виручку через зниження поставок смартфонів і погіршення попиту в Китаї та світі в цілому.

Компанія особливо болісно відчуває наслідки епідемії, оскільки всі її основні виробничі потужності та заводи партнерів сконцентровані в Китаї. Аналітики прогнозують, що попит почне відновлюватися тільки з червня.

У lblv.com повідомили, що в лютому спостерігалося максимальне зниження доходів Foxconn за останні сім років. Цього року акції компанії впали на 12%.

Артем Прилучний, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін