Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 березня 2020, 16:43

Туроператори відмовляються повертати гроші за оплачені тури. Що пропонують

Туристам, подорожі яких припали на період карантину, не вдасться скасувати тур і повернути гроші. У кращому випадку, туроператори пропонують перенести дати туру, але з доплатою, пише Liga.net.

Туристам, подорожі яких припали на період карантину, не вдасться скасувати тур і повернути гроші.
Фото: forumdaily.com

Що пропонують туроператори

Туроператори змінили правила скасування турів і виплати компенсацій за анульовані тури. З минулого тижня вони фактично не повертають гроші охочим відмовитися від раніше придбаних путівок на найближчі місяці.

Найбільші туроператори країни: Join UP!, PEGAS Touristik, Coral Travel і TEZ TOUR повідомляють, що карантин є форс-мажором, під час якого вони мають право не повертати гроші за тури.

ВІДЕО: COVID-19: обвал котирувань, криза туризму і валютна паніка

Альтернативою, що дозволить не втратити витрачені кошти, пропонують перебронювати тур. Сплачені гроші за скасований тур компанії обіцяють зарахувати для купівлі іншої подорожі від цього ж туроператора.

Нагадаємо, згідно з забороною Кабінету міністрів покидати межі України, скасовано всі тури, які припадають на час карантину — з 17 березня по 24 квітня.

Але туристам, які бажають повернути гроші за подорожі, що мають відбутися після закінчення карантину, все одно не вдасться цього зробити. Компанії нікому не повертають гроші, а вмовляють туристів перенести на більш пізні дати.

Як поширюється коронавірус у світі

Як було раніше

 У разі відмови від поїздки клієнтам поверталася повна або часткова вартість путівки залежно від того, скільки часу залишилося до дати поїздки.

Наприклад, Coral Travel за відмову за 30 днів до дня вильоту повертав суму з мінімальним штрафом 30 євро, від 15 до 29 днів — штраф 10%, від 8 до 14 днів — 20%, від 5 до 7 днів — 40%, від 2 до 4 днів — 80%.

Рейтинг кредитних карток для подорожей

Що кажуть у відомстві

Державне агентство розвитку туризму підтримало туроператорів.

«У зв'язку з глобальним поширенням коронавірусної інфекції Державне агентство розвитку туризму рекомендує громадянам України звернутися до туроператорів з проханням перебронювати поїздки, заплановані на період дії карантину», — йдеться в листі, який агентство розіслало туристичним компаніям.

Читайте також: Заробітчани за рік переказали в Україну більше $12 мільярдів

Окремо агентство рекомендує зупинити продаж нових турів з датою початку подорожі раніше 23 квітня 2020. І попереджає, що термін заборони можуть продовжити відповідно до епідеміологічної ситуації у світі.

Раніше повідомлялося

  • Туристична галузь може втратити $22 млрд, якщо поширення коронавірусу не вдасться швидко припинити. Про це в інтерв'ю газеті El Mundo заявила президент Всесвітньої ради з туризму і подорожей Глорія Гевара.

Коментарі - 6

+
+53
Strain
Strain
31 березня 2020, 17:06
#
Я думаю в ближайший год ни один здравомыслящий человек не поедит за границу отдыхать.
Проблема с вирусом будет при любых раскладах до появления вакцины. А это в оптимистичных прогнозах в 2021 году.
Так что перебронировать туры даже на «через пол года» не имеет никакого смысла.
+
0
fae
fae
31 березня 2020, 19:58
#
Проще переболеть.
+
0
Anko
Anko
31 березня 2020, 22:29
#
Вакцины от свиного гриппа так и нет, шарик переболел и живет дальше.
+
+38
Kidav
Kidav
31 березня 2020, 17:09
#
Напишу свой негативный отзыв!
Брал тур на 2 недели, обязательно с Одессы и назад в Одессу, т.к. с ребенком и коляской, туроператор попался Join UP! Набрали экскурсий, оплатили!
Когда летели, карантина еще не было (была паника за Китай и Италию/Испанию), ну Египет жаркая страна, а тип вируса ОРВИ (в теплой среде не сильно распространен).
Когда 19 нас начали собирать назад, отельный Г@д от Join UP! заверил, что нам вернут деньги за неиспользованные дни, а он вернет деньги за экскурсии в аэропорту, когда выдаст билеты (гид не пришел, на горячей линии сказали билеты по паспорту выдадут у стойки). Ко всему нас отправили в Киев, хотя мы всячески брыкались узнав, что ни поезда ни автобусы не ходят и добираться нам нужно с ребенком и коляской + свои чемоданы на каждого своим ходом по «бла бла кару».
Спасибо, Join UP! Мы тебя никогда не забудем и будем всем и всегда рассказывать нашу историю с упоминаем этой помойки!
+
+53
Strain
Strain
31 березня 2020, 17:13
#
Join UP всегда был помойкой. И нет смысла даже это обсуждать.

А вообще все туроператоры это помойка.
Мой совет - бронируйте все сами. Выйдет и дешевле и более гибко. Да еще и деньги вернуть сможете по форсмажорам.

Я уже так делал и могу сказать по опыту, что это были лучшие путешествия в моей жизни.
+
+1
Kidav
Kidav
31 березня 2020, 17:32
#
Мы тоже, уже, приняли такое решение и так будем делать! Спасибо за совет!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися