Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2020, 17:08

Де взяти гроші у позику

Чим довше триває карантин, тим більш актуальним стає питання: як зміцнити свій фінансовий стан упродовж надзвичайної ситуації в країні. Найоптимальніший варіант: взяти короткострокову беззаставну позику в одній з мікрофінансових організацій.

У період карантину вкрай важливо обрати продукт від компанії, яка відкрито комунікує зі споживачами. Мікрокредит з прихованими відсотками, що зазвичай ховаються за зірочками та дрібними шрифтами, може відчутно похитнути матеріальний стан позичальника.

Проте, чи все так погано на ринку МФО? Розглянемо на прикладі однієї з компаній, яка вже сьогодні звела нанівець неприємні сюрпризи для клієнтів і зробила прозорі комунікації власним кредо.

ФК Dinero запам’яталася споживачам неординарною промо-кампанією за участю Віктора Павліка та акційними позиками на привабливих умовах. Також на слуху ім’я Гендиректора компанії Іллі Веселого, якого нещодавно знову згадували в новинах через призначення Головою Комітету онлайн-кредитування Всеукраїнської Асоціації фінансових компаній.

ФК Dinero працює на українському ринку третій рік і в своїй роботі спирається на досвід європейських інвесторів. А європейська експертиза підказує, що тільки прозора діяльність в межах чинного законодавства допоможе заслужити довіру клієнтів і вивести компанію на стійку динаміку зростання.

Гендиректор ФК Dinero Ілля Веселий коментує діяльність компанії так: «Ми ведемо бізнес чесно і прозоро. Заявлена вартість позики повністю відповідає реальним виплатам. Відсотки жодним чином не приховуються, а всі умови кредитування є у відкритому доступі для ознайомлення».

Ми проаналізували сайт Dinero та незалежні інформаційні джерела, щоб зробити власні висновки про те, наскільки прозоро працює компанія.

  1. На сайті користувачі можуть ознайомитися з примірниками фінансового договору та фінансовими звітами компанії, пересвідчитися в тому, що Dinero має ліцензію на здійснення своєї діяльності.

  2. Автоматизований кредитний калькулятор дозволяє точно вирахувати, скільки клієнт має повернути разом із відсотками після завершення періоду користування позикою. Термін і потрібну суму також можна обрати самостійно.

  3. ФК Dinero входить до Білого списку Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем ЄМА і до переліку надійних кредиторів за версією авторитетного порталу Finance.ua.

  4. Компанія є членом Всеукраїнської Асоціації фінансових компаній, а також асоціації «Об’єднання фінансових установ», які гуртують небайдужих та відповідальних гравців ринку.

  5. За інформацією з відкритих джерел, Dinero є дисциплінованим платником податків.

  6. ФК Dinero стала однією з перших компаній, яка підтримала ініціативу уряду щодо скасування штрафних санкцій для боржників у період карантину до 30 квітня.

Отримана інформація запевняє, що ФК Dinero — це кредитор, якому можна довіряти. Компанія пропонує позики без «неприємних сюрпризів» у вигляді прихованих відсотків та переплат.

Наразі Dinero звільняє клієнтів від необхідності сплачувати неустойку по заборгованості. До 30 квітня, щоб зменшити фінансове навантаження, клієнтам дозволяють сплачувати тільки основну суму та відсотки.

Проте наголошуємо, гроші все одно доведеться повертати. Хорошу репутацію Dinero має в тому числі і серед правочинців: юристи компанії неодноразово вигравали судові справи проти боржників — саме тому, що її діяльність цілком знаходиться в «білій зоні» законодавства. Тому всім позичальникам будь-якої мікрофінансової компанії варто відповідально ставитися до своїх обов’язків відповідно до умов договору.

Джерело: Мінфін