Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2020, 12:52

Мікрокредитування в умовах пандемії. Що важливо знати і як вести себе позичальнику

На сьогоднішній день ринок Фінтех передбачає, що пандемія Covid-19 спричинить за собою економічну рецесію не тільки в США і країнах Європи, а й в Україні. Для того, щоб уникнути удару по економіці, уряду необхідно вживати заходів стимулювання, а саме — підтримка споживчого попиту шляхом внесення поправок в закон про кредитну політику.

17 березня 2020 Верховна Рада України внесла правки до законопроекту №3220, що стосуються підтримки позичальників на період здійснення заходів, спрямованих на боротьбу з короновірусною інфекцією. Законопроект розроблений з метою впровадження податкових і неподаткових пільг, нарахування штрафних санкцій та пені, термінами подачі податкових декларацій і т.п. Відповідно до цієї поправки, в період з 1 березня по 30 квітня поточного року, позичальник звільняється від відповідальності перед кредитною компанією. Тобто — кредитор не має права нараховувати і стягувати штрафні санкції щодо обслуговування споживчого кредиту. Винятком є ​​випадки, коли плаваюча ставка була прописана заздалегідь в договорі.

Статистика 2019 року, за даними Нацкомфінпослуг, говорить про те, що населенням України було взято мікропозик на загальну суму понад 100 млрд. грн, що на 41% (або на 29,3 млрд грн) більше, ніж в 2018 році. Послугами небанківського фінансового сектора скористалися понад 10 мільйонів українців, що становить ¼ населення країни. Середній розмір позики становить близько 5000 грн, середня процентна ставка 1,9 % в день. За даними НБУ частка непрацюючих кредитів склала 48,4% на початок 2020 року. У зв'язку із введенням карантину великий відсоток населення залишається без засобів до існування. Тут на допомогу приходять мікропозики, яким довіряють позичальники і які відмінно себе зарекомендували на фінансовому ринку України.

В умовах пандемії і тимчасового скорочення робочих місць, кількість мікропозик буде збільшуватися, тому що люди мають потребу в матеріальній підтримці. Фінансова компанія «КредитКафе» надає послуги мікропозик (від 1000 до 7000 грн) протягом 15 хвилин. Основні вимоги для отримання кредиту:

  • вік від 18 до 70 років;
  • регулярний дохід;
  • реєстрація в Україні.

Короновірусна інфекція вплинула не тільки на роботу багатьох компаній і підприємств, а і на звичайне життя українців. ФК «КредитКафе» також перейшла на віддалений режим роботи, захистивши своїх співробітників і потенційних клієнтів від небезпеки поширення вірусу. 

Найважливіше для кожного в період карантину — знайти ефективні і правильні рішення задач, які втягнули всіх нас в дану ситуацію: не панікувати, подбати про себе і близьких і по можливості працювати віддалено.

До кінця квітня поточного року скасовані всі штрафи за прострочку виплат за позиками. Але це абсолютно не означає, що не потрібно виплачувати кошти за кредитом. Через місяць, рівно з 01.05 2020 (швидше за все) кожному позичальнику потрібно буде виплатити подвійний тариф за кредитом, що означає не скасування штрафів і не нарахування пені за прострочення, а своєрідну пролонгацію за пільговим періодом. Експерти ринку PDL говорять про те, що скасування стосується лише штрафних санкцій, а не кредитної історії. Іншими словами наявність прострочень в будь-якому випадку погіршить кредитну історію.

Невеликий відсоток позичальників помилково думають, що борг їм пробачать. Але це не так. Борг необхідно повернути. Ніхто борги не списував і не буде.

Незважаючи на всю складність даної ситуації, фінансова компанія «КредитКафе» надає послуги онлайн консультування, працюючи в штатному режимі віддалено. Оплатити позику клієнти можуть в будь-якому відділенні ПриватБанку, через ibox або ж термінал.

Пандемія Covid-19, коли-небудь закінчиться, але лояльність кожної мікрокредітной організації та людський фактор залишаться в пам'яті позичальника. Довіру населення потрібно заслужити. «КредитКафе» є компанією, що протягом 7 років доводить свою відданість українському народу.

Коментарі - 4

+
+4
AleksandrBank
AleksandrBank
26 березня 2020, 14:36
#
" «КредитКафе» является компанией, которая на протяжении 7 лет доказывает свою преданность укринскому народу." - какая Преданность? Ложь! Заработок - правильное слово!

«(от 1000 до 7000 грн) » - на поесть? 

Более умные люди, у кого есть карта выберут кред.карту с льготным периодом 60-90 дней и так переждут.
+
+20
Системы Безопасности
Системы Безопасности
26 березня 2020, 20:35
#
Проведите проверки в МФО и вы увидите, 100% плевали на закон 3220...
+
+27
er1cs0n
er1cs0n
27 березня 2020, 9:41
#
Да плевать они(МФО) хотели и на законы,и на данный сайт...Чем больше пишу/читаю отзывы,тем больше убеждаюсь,что сайт похож на стену,на которой можно написать все,что угодно,только толку нет. Уже писал недавно про e-cash.За день просрочки сумма долга выросла с 4000 до 6200.Плюс звонит всякое быдло и портит(иногда поднимает) настроение. Подал жалобу в соответствующие органы,по поводу нарушения данным МФО как минимум 3х законов Украины.Ждемс.....
+
0
Nata121082
Nata121082
27 березня 2020, 11:56
#
Раньше был модный такой стих «Если звезды зажигается на небе - значит это каму то нужно».... так вот у меня вопросс: 2% в день - 730% в год и это с одного заемщика, а налоги они с какой суммы платят? И второй вопрос их лицензия включает в себя кредитования физ лиц? Кто нибудь властиимущие хоть раз в наш сложный час задавал себе этот вопросс? Или все таки рулит стих?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися