Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 березня 2020, 12:38

Європейський інтернет не витримує через карантин

Тисячі європейців перебувають вдома на карантині, активно користуючись інтернетом, що призвело до перевантаження мереж. У Брюсселі попросили сервіси Нетфлікс і Ютуб, щоб ті знизили обсяги наданих послуг, оскільки мережі не витримують такої напруги, повідомляє lblv.com.

Не так давно телеком-компанії стверджували, що ситуація знаходиться під контролем, і все обладнання витримає збільшене навантаження. Але виявилося, що все не так райдужно. Люди не тільки працюють з дому через інтернет, а й користуються соцмережами, різними сервісами, грають в онлайн-ігри, споживаючи збільшені обсяги трафіку, які все ж перевантажують мережі.

Представник Єврокомісії Т’єррі Бретон, що займається цифровою політикою, роз'яснив: потокові сервіси та телекомунікаційні корпорації повинні взяти на себе відповідальність за злагоджену роботу інтернету в цей непростий для всього світу період.

Потокові сервіси не зменшать кількість серіалів і фільмів, але можуть знизити вагу контенту. Уряд Євросоюзу запропонував таким компаніям знизити якість продукції з високої до стандартної, вказуючи на те, що більшість користувачів не відчує різницю. У Брюсселі навіть попросили користувачів більш відповідально ставитись до споживання онлайн-продукції.

Марк Цукерберг також відзначив підвищення активності користувачів щодо певних напрямків і продуктів у соцмережах. Він повідомив, що об’єми листувань у додатках WhatsApp і Мессенджер збільшились у два рази. Трафік істотно перевищив максимально зафіксовані до цього показники, які спостерігались у період новорічних свят. Аналітики підтверджують, що ситуація погіршується у зв'язку з тим, що період карантину може затягнутись.

Як зазначає lblv.com, багато телекомунікаційних компаній Європи підтримали пропозиції влади, так як знають – якщо мережі не витримають, то вони залишаться зовсім без клієнтів.

Александер Миронов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін