Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 березня 2020, 14:08

Компанія Amazon розширює штат через зростання онлайн-замовлень

Коронавірус вплинув на діяльність багатьох компаній у всьому світі. Деякі з них перейшли на віддалений режим роботи, відзначається масштабне зниження доходів, при цьому інші корпорації працюють у посиленому режимі і активно наймають нових співробітників, передає lblv.com.

Так, наприклад, Амазон не може впоратися з навалом онлайн-замовлень, тому компанія змушена найняти ще більше ста тисяч працівників. Також керівництво онлайн-рітейлера повідомило, що до квітня буде збільшена погодинна оплата співробітникам – з 15 доларів до 17 доларів за годину.

Працюють в умовах збільшеного попиту і інші компанії, які надають послуги доставки додому. В Америці це мережі супермаркетів Albertsons, Kroger і Raley's – вони також потребують додаткових робочих руках.

Вигідно це обом сторонам: компанії отримують співробітників, а люди – роботу, яку вони втратили через епідемію. Так, торгові мережі пропонують тимчасову роботу людям, які були зайняті у туристичній, ресторанній та розважальній сфері, але раптово залишились без постійної зайнятості.

Кількість працівників Амазон, що працюють повний день або на частковій зайнятості, перевищила 798 тисяч, передає lblv.com. Компанії доведеться виділити на оплату праці нових співробітників в Штатах і Європі 350 мільйонів доларів.

Дмитро Золотарьов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін