Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2020, 14:06

Ціни на нафту знизились більше, ніж на 5%

Інвестори побоюються, що попит на «чорне золото» знизиться через радикальні заходи, які приймаються по всьому світу, щоб стримати поширення коронавірусу. Аналітики lblv.com повідомляють, що саме це призвело до падіння котирувань нафти більше, ніж на 5%.

Так, травневі ф'ючерси на нафту марки Brent, що торгуються на біржі ICE Futures, подешевшали за добу на 5,53% – до 33,81 долара за барель. На торгах в середу ф'ючерси упали в ціні на 3,84% – до 35,79 долара за барель.

Квітневий ф'ючерс на WTI на біржі NYMEX подешевшав на 5,31%, склавши 31,23 долара за барель. Вчора ціна WTI знизилась на 4,02%.

Вчора глава ВООЗ оголосив про пандемію, викликану коронавірусом. Після цього президент США повідомив про заборону на в'їзд до Сполучених Штатів для жителів Європи, терміном на місяць. Також будуть обмежені вантажоперевезення.

Аналітики вважають, що така ситуація призведе до падіння попиту на нафту, тому про всі попередні прогнози можна забути. Але, незважаючи на зниження попиту, країни, що видобувають нафту, нарощують видобуток.

Нафтовидобувна компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco повідомила про підвищення видобутку «чорного золота» з 12 млн бар. до 13 млн бар. на добу. Державна компанія з Арабських Еміратів ADNOC збільшить видобуток наступного місяця з 1 млн бар. до 4 млн бар. на добу.

Як повідомляє lblv.com, посилаючись на дані Міненерго США, нафтозапаси у державі збільшились на 7,7 млн ​​бар. Зростання спостерігається вже протягом семи тижнів поспіль.

Владислав Папуш, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін