Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 березня 2020, 9:54

Естонія оголосила про початок економічної кризи в країні

Уряд Естонії оголосив, що в країні почалася економічна криза, причому ситуація різко погіршилася в останні два місяці. Про це заявив міністр фінансів Мартін Хельме. Про це пише ERR.

Уряд Естонії оголосив, що в країні почалася економічна криза, причому ситуація різко погіршилася в останні два місяці.
Міністр фінансів Мартін Хельме/err.ee

Заява міністра фінансів

  • «Цифри показують, що такого різкого падіння не було з 2008 року. І це буде мати наслідки в реальному житті. Баланси підприємств різко скоротяться, а банки почнуть відкликати кредити або вимагати додаткове забезпечення. Підприємства, які фінансують себе випуском облігацій, більше не зможуть це робити», — сказав міністр.

Такої поганої ситуації в економіці країни, як зараз, ніколи не було.

Читайте також: Міжнародний ринок: Долар дорожчає щодо більшості основних валют

  • «Ми бачимо, що все відбулося протягом двох місяців, у європейському контексті — двох тижнів. Перший висновок такої поганої „видимості“, як зараз, в економіці у нас ніколи не було. Ми не маємо можливості прогнозувати, що буде через два тижні, через два місяці», — додав глава відомства.

За його словами, західні країни опинилися в значно складнішій ситуації, ніж під час кризи 2008 року.

За оцінкою Хельма, падіння цін на нафту буде тимчасовим, і ціни повернуться до рівня $60-65 за барель максимум протягом шести місяців.

Більш серйозну стурбованість викликають проблеми сланцевого сектора, які створює різко подешевшала нафта, і уряд має намір підтримати цей сектор.

Раніше повідомлялося

  • Ціни на нафту на азіатських ринках обвалилися більш ніж на 31% на початку торгів у понеділок, 9 березня, на тлі того, що країни ОПЕК не змогли домовитися з іншими виробниками нафти про скорочення видобутку.

  • Після обвалу нафтових котирувань різко впали провідні азіатські, європейські та американські індекси, торги в США вперше з 2008 року були припинені на 15 хвилин.

Читайте також: Чорний понеділок. Фондові ринки показали рекордне падіння

Джерело: Мінфін