Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 березня 2020, 10:10

Приватбанк збирається продати «Буковель»

Приватбанк збирається позбутися від непрофільних активів, які дісталися йому від колишніх власників. Зокрема, готується продати частину гірськолижного курорту «Буковель». Про це НВ Бізнес повідомила заступник голови правління Приватбанку Галина Пахачук.

Приватбанк збирається позбутися від непрофільних активів, які дісталися йому від колишніх власників.
Фото: finbalance.com.ua

Що відомо

За словами Пахачук, держбанк почав підготовку до продажу найпотужнішого в Україні гірськолижного курорту.

За даними правління, коли цей комплекс потрапив на баланс Приватбанку після націоналізації фінустанови, його задекларована вартість становила 12,6 млрд грн.

До комплексу входять готель «Зірка Буковелю», готель Radisson blu, 16 підйомників на 62 траси, земельні ділянки. Зараз банк обирає консультанта з оцінки і продажу активу.

Читайте також: Приватбанк і НБУ програли апеляцію у справі з заводом Коломойського

«Банку належить дві третини комплексу, який складається з 64 об'єктів, одна третина припадає на ТОВ „Скорзонера“ (пов'язана з колишніми власниками Приватбанку — ред.)», — уточнила Пахачук.

Раніше повідомлялося

Починаючи з 2021 року, НБУ почне поетапне виведення з регулятивного капіталу банків вартості майна, яке не використовується в банківській діяльності.

Ідеться про активи, які потрапили у власність банків у результаті стягнення застави. Це, наприклад, нерухомість, бізнес-центри.

Оформити депозит в Приватбанку

Чому це потрібно робити

Банки змушені витрачати на ці активи значні ресурси, наприклад на ремонти, обслуговування та інші платежі. Натомість доходів по них банки, як правило, не отримують.

Такі зміни дозволять банкам активізувати роботу з непрофільними активами. А головне — це звільнить ресурси, необхідні для кредитування і здійснення інших банківських операцій.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися