Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 березня 2020, 15:13

З 1 березня українці можуть їздити до Росії тільки за закордонним паспортом

«З 1 березня 2020 року українці не зможуть перетинати державний кордон з України в РФ на підставі паспорта громадянина України (так званого внутрішнього паспорта) або свідоцтва про народження. Відповідні зміни передбачені урядовою постановою від 18 грудня 2019 року № 1056», — йдеться в повідомленні.

З 1 березня громадяни України зможуть відвідувати РФ виключно за закордонними паспортами.
Фото: 112.ua
З 1 березня громадяни України зможуть відвідувати РФ виключно за закордонними паспортами. Такі нововведення позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю, повідомляє пресслужба Держприкордонслужби.

Що це значить

У Дерприкордонслужбі пояснили, що громадяни України, які раніше вибули за кордон по внутрішньому паспорту чи свідоцтву про народження (для дітей до 16 років) зможуть повернутися в Україну за цими документами.

Читайте також: На ID-паспорт можна записати свій електронний підпис. Що це дає

Громадянам України, які після 1 березня планують перетинати українсько-російський кордон, Державна прикордонна служба рекомендує завчасно подбати про підготовку документів, щоб не мати зайвих клопотів під час прикордонного контролю.

Раніше повідомлялося

  • Українці зможуть використовувати електронні водійські права в мобільному додатку «ДіЯ» замість паспорта для посвідчення особи під час подорожей літаком чи поїздом.

Коментарі - 5

+
+24
SergValin
SergValin
1 березня 2020, 17:03
#
А в Крым как?
+
+75
BobKickass
BobKickass
1 березня 2020, 17:04
#
То есть москали согласны принимать по внутренним но наши не согласны выпускать по ним, беда… Это мне напоминает недавнюю инициативу с требованием зеленой карты для заезда на пункт пропуска — територия Украины а требуют зеленку. И что самое страшное что пришлось прочувствовать на своей шкуре, понес запчасти для ремонта авто в «нейтралку» пешком тк д***лы так решили…
+
+15
gastgeber
gastgeber
1 березня 2020, 17:17
#
Это даже хорошо. Миграционная карта в аккурат имеет размер загранпаспорта. Меньше шансов её потерять.
+
0
tarick
tarick
1 березня 2020, 22:47
#
А могут и не ездить вовсе. Это самый правильный вариант.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
2 березня 2020, 10:05
#
Давно пора.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися