Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 лютого 2020, 12:50

Долар дешевшає відносно єни через паніку щодо коронавірусу в Штатах

Після того як в США був підтверджений перший випадок захворювання на коронавірус, долар знизив позиції щодо єни. Американська валюта відійшла від десятимісячного максимуму в 112,23 єни, який був зафіксований 20 лютого, впавши на 0,34%, передає lblv.com.

Також USD втратив позиції максимуму трьох місяців щодо фунта стерлінгів. Основна причина спадної тенденції – переговори між Великобританією і Євросоюзом взяли паузу і зменшились надії на те, що бюджетні витрати будуть підвищені. На 0,2% фунт піднявся щодо долара – до 1,2932 USD. Щодо євро він збільшився на 0,1% – до 84,39 пенса.

Євро несуттєво подорожчало відносно долара у зв'язку з тим, що Мінфін Німеччини планує припинити правила щодо боргу для підтримки економіки держави. Котирування євро піднялися на 0,23% – до 1,0913.

Основні валюти продовжують торгуватись у вузькому діапазоні, а трейдери напружено відстежують географію поширення вірусу.

Прибутковість десятирічних держбондів Сполучених Штатів знизилась до мінімуму, інвестори продовжують коригувати портфелі, з огляду на зростаючі ризики.

Юань щодо долара на материковій частині Китаю піднявся на 0,1% – до 7,0145. Уряд КНР повідомив, що кількість смертей від вірусу зменшилась до мінімального показника з 28 січня.

Як повідомляє lblv.com, вона Південної Кореї впала на 0,3% до 1,215,84 щодо USD у зв'язку з тим, що кількість хворих на коронавірус збільшується. При цьому південнокорейський Центробанк залишив процентну ставку незмінною, незважаючи на те, що аналітики очікували пом'якшення грошово-кредитної політики.

Віктор Соколов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін