Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 лютого 2020, 13:30

Нафта подешевшала на 4% через новини про вірус

Інвестори починають виходити з ризикованих активів в паніці навколо епідемії коронавірусу. Як повідомляє lblv.com, нові осередки захворювання зафіксовані у Південній Кореї та Італії.

Квітневий ф'ючерс на нафту марки Brent знизився до 56,2 долара за барель, подешевшавши на 4,09%. Раніше така ціна нафти була зафіксована 14 лютого. Ф'ючерс на нафту WTI подешевшав на 4,03% – до 51,31 долара за барель.

Аналітики повідомляють, що зростання кількості хворих на коронавірус, а також летальних випадків від цієї недуги в Японії, Південній Кореї та Італії підвищує паніку серед інвесторів, які шукають активи «тихої гавані» для подальших вкладень, не бажаючи ризикувати. Ціна нафти марки Brent впала нижче 57 доларів за барель через побоювання щодо зниження попиту, відзначають фахівці.

Глави центробанків підтверджують той факт, що негативні ризики для світової економіки все ще залишаються. Це підвищує рівень тривоги на товарних ринках, на яких тільки почався процес відновлення після зниження, зафіксованого в кінці січня.

Експерти lblv.com відзначають, що учасники ринку більш детально вивчають прогнози економістів щодо того, наскільки знизиться споживання сировини у найближчі кілька місяців. До уваги беруться закриті виробництва в епіцентрі коронавірусу в КНР – провінції Хубей, падіння продажів на авторинку Китаю і сотні скасованих авіарейсів. Всесвітня паніка зростає навіть у тих країнах, де не зафіксовано жодного випадку зараження вірусом з Китаю.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін