Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2020, 15:38

Четвертий щорічний форум Level Up Ukraine 2020: 3 дискусії, які необхідно відвідати

21 лютого у КВЦ «Парковий» відбудеться форум Level Up Ukraine 2020, який збере підприємців, представників влади та бізнес-асоціацій для побудови стійкої моделі взаємодії на принципах «win-win».

Взаємодія влади і бізнесу. Принципи створення більшого

Участь у Форумі ключових decision maker'ів країни, реформаторів, загальнонаціональних академічних, соціально орієнтованих і бізнес співтовариств, а також іноземних інвесторів і представників влади забезпечує виробництво товарів, політик і рішень для економічного і соціального зростання країни.

В Україні система взаємодії влада-бізнес-суспільство знаходиться на початковому етапі становлення. У той же час для нашої країни, де інститути влади недостатньо сильні, держава не здатна виконувати в повному обсязі соціальні зобов'язання, а ключові сегменти економіки монополізовані декількома бізнес-групами, впровадження елементів скандинавської моделі є актуальним завданням на сучасному етапі історичного розвитку.

Високим залишається рівень недовіри між бізнесом і владою, попри те, що в останні роки держава стала активніше прислухатися до побажань комерційного сектора.

В ході панельного обговорення «Взаємодія: принципи створення більшого» на форумі Level Up Ukraine 2020 спікери обговорять, як створити стійкі зв'язки для взаємодії бізнесу, влади і суспільства на принципах «win-win».

Спікерами панелі будуть: співавтор і організатор форуму Level UP Ukraine, президент Асоціації платників податків України Григол Катамадзе, президент Європейської асоціації платників податків Рольф Барон фон Хохенхау, голова правління Мережі Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук, засновник CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук, виконавчий директор Aspen Institute Kyiv Юлія Тичковська, президент Українського Союзу Промисловців і Підприємців Анатолій Кінах, член наглядової ради Української ради бізнесу Софія Арасланова, засновник і президент ГО «Асоціація власників сімейних компаній України» (FBN Ukraine) Владислав Бурда, голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

Модераторами панелі стануть співавтор і організатор форуму Level UP Ukraine, Founder і CEO UNA // PARTNERS, віце-президент Асоціації Платників податків України Наталія Ульянова і доктор філософії, фахівець з світових проблем, фасилітатор, співзасновник, президент і навчальний директор Інституту Глибинної Демократії Макс Шупбах.

Розвиток концесії та приватизації

Поліпшення інвестиційного клімату шляхом створення сприятливих умов для залучення приватного сектора, зокрема на умовах державно-приватного партнерства та приватизації, є пріоритетом держави. Така діяльність в значній мірі залежить від нормативного регулювання.

У березні 2018 вступив в силу закон «Про приватизацію державного та комунального майна», а в жовтні 2019 — закон «Про концесії». Їх прийняття дає можливість прогнозувати зацікавленість приватних інвесторів в здійсненні спільних проектів з публічним сектором.

Основна мета закону про приватизацію — прискорення економічного зростання, залучення іноземних і внутрішніх інвестицій, зменшення частки державної або комунальної власності в структурі економіки України шляхом продажу об'єктів приватизації ефективному приватному власнику.

Про інвестиції, концесії та переваги цього механізму і можливості реалізації інфраструктурних проектів на основі державно-приватного партнерства будуть говорити на форумі Level Up Ukraine в рамках круглого столу «Інвестиції в інфраструктуру. Питання розвитку концесії та приватизації».

Брати участь в дискусії будуть: голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко, керівник регіонального офісу IFC в Україні, Білорусі та Молдові, член Групи Світового банку Джейсон Пелмар, директор департаменту залучення інвестицій Міністерства економіки та торгівлі України Ірина Новікова, партнер компанії Risoil S.A. Шота Хаджішвілі, CEO авікомпанії «Міжнародні авіалінії України» Євген Дихне, голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв, заступник директора Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Марк Магалецький, засновник інноваційного startup REAL MATRIX Олексій Немерюк.

Земельне питання: який механізм має запрацювати в Україні, щоб реформа спрацювала?

Одним з ключових законопроектів є проект закону №2178 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». Законопроект підготовлений до другого читання і найближчим часом буде розглядатися на голосуванні в залі Верховної Ради.

Головною суттю земельної реформи є створення умов для рівноправного розвитку різних форм господарювання на землі за рахунок перерозподілу земель з одночасною передачею їх у приватну та колективну власність, вона забезпечує формування багатоукладної економіки, раціональне використання і охорону земель.

На сьогоднішній день тривають дискусії щодо моделі земельної реформи та обмежень, які необхідно внести в законодавство для того, щоб запуск земельного ринку дозволив би забезпечити зростання економіки в інтересах усіх сегментів суспільства і не йшов врозріз з національними інтересами.

В рамках форуму Level Up Ukraine 2020 відбудеться круглий стіл на тему «Земельне питання: який механізм має запрацювати в Україні, щоб реформа спрацювала?». Будуть обговорюватися найбільш гострі проблеми, які турбують суспільство в зв'язку з земельною реформою.

Учасниками круглого столу стануть: радник Прем'єр-міністра з питань аграрної політики та земельних відносин Олексій Мушак, член Правління НБУ Яків Смолій, екс-заступник Міністра аграрної політики та продовольства Андрій Дикун, член і голова комітету Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Слободяник, директор з корпоративного бізнесу «Альфа-Банк» Олексій Ступак і представники профільного комітету ВР з питань аграрної політики та земельних відносин.

21 лютого decision maker'и зберуться, щоб зрозуміти з якою метою об'єднаються об'єднання, який сектор економіки найбільш привабливий для інвестицій і як освіта впливає на створення екосистем в країні.

Ідейними натхненниками і незмінними організаторами Форуму є Наталя Ульянова — Founder і СEO UNA Partners, експерт в сфері податкового та бізнес консультування та Григол Катамадзе — Президент Асоціації платників податків України.

Генеральним партнером і співорганізатором Форуму став найбільший промисловий холдинг Грузії — Georgian Industrial Group. Стратегічний партнер Форуму — імпортер, дистриб'ютор алкогольної продукції компанія БЕЛЬ. Ініціативу також підтримали лідери українського ринку: фармацевтичні комапании Індар, Фармак, БХФЗ, телеком-компанія Vodafone та міжнародна IT- компанія Powercode.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися