Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2020, 13:35

Токен Gram — цінний папір чи товар? Заборону на його продаж продовжили

Представники регулятора SEC продовжують стверджувати, що токен Gram, яким займались розробники Telegram, це цінний папір. При цьому у компанії повідомили, що в майбутньому не планували управління блокчейн-платформою, тому актив можна вважати товаром, передає lblv.com.

У нью-йоркському федеральному суді прийняли рішення продовжити заборону на реалізацію токенів від Telegram. Суддя, який розглядав цю справу, зазначив, що точні строки заборони будуть оголошені пізніше.

Олександр Драйлівски, адвокат Telegram, зазначив, що до кінця квітня компанія перед інвесторами виконає всі зобов'язання, акцентувавши на тому, що «це не призведе до проблем». Керівництво Telegram погодилося з рішенням суду про тимчасову заборону.

Хорхе Тенрейро, що є членом SEC, висловив свою думку щодо токена Gram. Так, він вважає, що Грам потрібно розглядати як цінний папір. На його думку, месенджер потребував додаткового фінансування для подальшого безкоштовного користування клієнтами та можливості конкурування з WhatsApp, але не став продавати свої акції «традиційним способом».

Він також акцентував увагу на тому, що інвесторам, які вклали кошти в токен, не надали повну інформацію про цифрові активи. На це адвокат Олександр Драйлівски відповів, що в майбутньому Telegram не планував управляти блокчейн-платформою TON, тому Gram не є цінним папером.

Як повідомляє lblv.com, CFTC називала раніше токен Gram біржовим товаром. При цьому фінрегулятор не дав однозначної відповіді на питання, зазначивши, що кожен цифровий актив може підпадати під діяльність закону про цінні папери, незалежно від того – є він товаром чи ні.

Ріта Котова, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін