Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 лютого 2020, 11:57

Нацбанк програв суд проти ексголови ЄБРР в Україні

Колишній голова українського представництва Європейського банку реконструкції та розвитку Шевкі Аджунер виграв суд проти Національного банку. Про це йдеться в повідомленні Окружного адміністративного суду Києва.

Колишній голова українського представництва Європейського банку реконструкції та розвитку Шевкі Аджунер виграв суд проти Національного банку.
Фото: latifundist.com

Суть судової справи

У суді Аджунер оскаржував рішення НБУ, яким йому відмовили у призначення головою наглядової ради Ощадбанку. 

«В ході дослідження обставин справи суд з’ясував, що НБУ вийшов за межі своїх повноважень не лише у процедурі проведення погодження позивача на посаду, але і під час самої перевірки на відповідність кваліфікаційним вимогам, оцінюючи не кваліфікаційні вимоги, а виконання посадових обов’язків голови наглядової ради Ощадбанку», — пояснюють в Окружному адмінсуді.

Читайте також: Нацбанк погодив кандидатури двох членів наглядової ради Укрексімбанку

Своє рішення Окружний адмінсуд ухвалив 18 лютого 2020 року. Нацбанк все ще може оскаржити це рішення в апеляції, тому рішення ще не набуло чинності.

Передісторія

  • 15 серпня НБУ за результатами тестування та співбесіди відхилив кандидатури 5 з 9 членів наглядової ради Ощадбанку. Шевкі Аджунер — єдиний відомий іноземець серед них.
  • НБУ звинуватив наглядову раду Ощадбанку в порушеннях при переобранні Андрія Пишного на посаду голови банку.
  • У Нацбанку таке рішення пояснили тим, що кандидати провалили тестування та показали «негативні результати» під час співбесіди.
  • Аджунер подав позов проти Національного банку 19 вересня.
  • Зараз Шевкі Адженер є головою наглядової ради Укрзалізниці.

Коментарі - 1

+
0
corsww
corsww
19 лютого 2020, 17:17
#
Ну тут я полностью на стороне НБУ. Избрать человека который практически угробил Ощадбанк на новый срок?  Тут любому дураку понятно, что это делалось скорее всего за откаты. Мошенничество со страховками, абсолютное наплевательское отношение на клиентов. Вот это нынешний Ощад. Да и зарплаты и премии которые якобы получают Пышный и члены его банды которую кто то видно в насмешку называет правлением по моему больше похожи на откровенное воровство. По моему можно найти специалистов в стране с меньшими ртами на гос деньги.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися