Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 лютого 2020, 9:00

WOG: проблеми групи Kontinium з ДФС та податковою надумані

Картинки по запросу WOG

Мережа АЗС WOG входить до складу Групи компаній «Континіум» і є найвідомішою в Україні. В 2015 році, після трагічної загибелі засновника Групи компаній «Континіум», народного депутата Верховної Ради України восьмого скликання, Ігоря Єремєєва, в ЗМІ почали ширитися чутки про банкрутство мережі автозаправок WOG. Згадували і про борги перед кредиторами, і про проблеми WOG і «Континіум» з ДФС.

Казали, що нібито «Континіум» має борги на десятки мільйонів доларів, АЗС WOG знаходяться у заставі й що, взагалі, ТОВ «ВОГ Рітейл» скоро зникне.

Незважаючи на інформаційну атаку, співвласникам групи «Континіум» Степану Івахіву та Сергію Лагуру вдалося втримати позиції бренду. Як і 5 років тому, сьогодні мережа заправок WOG, це:

— Паливо високої якості

— Успішні технологічні рішення

— Високий рівень клієнтського сервісу

Картинки по запросу WOG

Але у 2016 році ДФС звинуватила ВОГ та інші компанії «Континіуму» в ухиленні від сплати мита в особливо великих розмірах. І в липні цього ж року ТОВ «ВОГ Рітейл» отримало від Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби податкові рішення-повідомлення про збільшення зобов’язань щодо акцизного збору на 417 млн ​​грн.

Тому такий поворот у відносинах WOG і Континіум з ДФС викликав неабиякий подив у експертів. З вимогою анулювати рішення, West Oil Group звернулася до суду. Позов був задоволений судами першої та апеляційної інстанцій. Заснована у 2000 році, мережа АЗС WOG завжди була зразковим платником податків і не мала жодних проблем з фіскальною службою чи податковою. Так само і протягом 2016-2019 рр., компанія успішно пройшла фіскальні перевірки – аудитори не виявили жодних серйозних порушень.

Картинки по запросу WOG

Незважаючи на інформаційні атаки, мережа «зелених» АЗС продовжила свій розвиток й на сьогодні є національним лідером з покриття дисконтними картами.

  • 52% респондентів дослідження Nielsen Shopper Trends Petrol Stations заявили про участь в програмі лояльності PRIDE

  • 26% опитаних вважають PRIDE найвигіднішою пропозицією на паливному ринку України

Крім того, в 2018 році АЗС ВОГ у водіїв викликали асоціації з:

  1. Якісним паливом

  2. Чистими і зручними магазинами WOG Market

  3. Смачною їжею у WOG Café

Дослідження доводить, що, попри тиск ДФС і податкової, клієнти АЗС не відчули на собі жодних негативних змін – а ні в якості палива, а ні в якості обслуговування.

Мережа АЗС WOG продовжує розвиватися:

  1. Будує нові АЗС

  2. Розвиває клієнтський сервіс

  3. Постійно впроваджує інноваційні технологічні рішення

  4. Активно бере участь в благодійних акціях

Безготівкова оплата

Ще у 2017 році WOG випустила сервіс безготівкових оплат в додатку PRIDE — WOG Pay. Відтоді клієнти мають можливість сплачувати за паливо, чай або каву не виходячи з авто.

На українському нафтовому ринку WOG Pay став першим таким сервісом. Він посів друге місце в номінації «Краще платіжне рішення в e-commerce» від PaySpace Magazine Awards 2017, а через рік на премії Best Retail Project виграв номінацію «Драйвер інновацій».

У грудні минулого року додаток WOG Pay було суттєво оновлено. Завдяки цьому тепер безготівковою оплатою можуть користуватися і В2В-клієнти, які використовують паливні карти, і сплачувати заправку без необхідності підходити до каси.

«Зелені» кав’ярні

Картинки по запросу WOG Café

Продовжує розвиток мережа харчування WOG Café.

Кафе працюють також в аеропортах Києва: Жулянах, Борисполі, міста Львова. У 2019-ому в новому терміналі одеського аеропорту відкрилася кав'ярня бренду та було підписано угоду з «Українською залізничною швидкісною компанією» про роботу кав'ярень в потягах «Інтерсіті» та «Інтерсіті+». «Зелені» кав'ярні були відмічені Національною премією Private Label-2019, вони отримали дві нагороди – «Визнання бренду» та «Проект року під приватною торговою маркою». Перемога West Oil Group в номінації «Визнання бренду» була отримана завдяки неперевершеному смаку своєї кави. WOG піклується і про клієнтів своїх АЗС, аби вони споживали найкращі напої. Тому на заправках компанія продовжила встановлювати інтерактивні преміальні кавові машини FRANKE A1000. В Києві, Львові та Одесі з’явилися перші такі автомати. На початок цього року заплановано їх придбання і для заправок в інших областях.

Благодійність

В 2017-му році, в мережі ВОГ благодійна кампанія «Дорога до серця» за 3 місяці зібрала 1 001 418 гривень пожертв. Ці кошти були направлені на закупівлю медичного обладнання для центральних районних клінік Старожівки та Маневічей, центральної дитячої лікарні м. Херсон, Київського центру дитячої кардіохірургії.

Наступного, 2018-го року, компанія отримала нагороду «Велике серце» від Best Retail Project, як наймасштабніший благодійний проект року. В 2019-му WOG разом з Біржою благодійності, благодійним фондом «Твоя опора» та телеведучою Марією Єфросініною зібрали 1,4 млн грн на УЗД-апарат для Інституту ім. Амосова. ВОГ продовжує займатися благодійністю і цього року вже відкрито збір коштів на сайті Української біржі благодійності.

Якість палива – в пріоритеті

Картинки по запросу wog ГФС (налоговая) проблемы

Мережа АЗС WOG постійно вдосконалює контроль якості палива. Аби забезпечувати власників авто паливом, що відповідає національним та світовим стандартам, West Oil Group співпрацює з «Глобус-Петролеум» — лабораторією контролю якості зрідженого газу. В серпні минулого року лабораторія «Глобус-Петролеум» успішно пройшла акредитацію на відповідність вимогам оновленого стандарту ДСТУ ISO / IEC 17025:2017. Відповідно, якість продуктів WOG перевіряється в лабораторії, що має статус та компетенцію кращих міжнародних акредитованих дослідних станцій.

Компанія WOG продовжує збільшувати кількість клієнтів, впроваджує нові сервіси і це найкраще доводить — всі заяви про те, що вона є банкрутом, не більше, ніж вигадки.

Коментарі - 5

+
+8
AleksandrBank
AleksandrBank
14 лютого 2020, 11:35
#
Реклама зашла )
+
0
Do Коверя
Do Коверя
14 лютого 2020, 12:17
#
Заправки вог ассоциируются с неудобными чеками на кофе (
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
17 лютого 2020, 9:39
#
Просто некоторые берут малое капучино или лате, а наливают большое.
+
0
VitaliyZZZ
VitaliyZZZ
14 лютого 2020, 15:31
#
У мене вже неодноразово були проблеми з машиною після заправки на Вог. І вперше проблеми відчув роки 2-3 назад. Хоча і повертаюсь час від часу на Вог, оскільки мережа широка, але намагаюся пропускати, якщо є інші заправки такого ж «класу».
+
0
Hemi
Hemi
16 лютого 2020, 22:39
#
Не у вас одного. Многие знакомые на них жалуются. Качество топлива сильно упало. После месяца езды на их сурагате пришлось чистить свечи, стали красными как варенные раки. После этого перешел на UPG, пока вроде норм
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися