Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 лютого 2020, 12:38

Кабмін планує перенаправити фінансування Бюро фінрозслідувань на податкову міліцію

Кабінет міністрів планує передати 429 млн грн з фінансування Бюро фінансових розслідувань на підрозділи податкової міліції. Відповідне рішення уряд має розглянути сьогодні, 12 лютого, передаєІнтерфакс-Україна.

Кабінет міністрів планує передати 429 млн грн з фінансування Бюро фінансових розслідувань на підрозділи податкової міліції.
Фото: zik.ua

Що відомо про створення Бюро фінрозслідувань

Нагадаємо, в січні Верховна Рада без обговорення відхилила законопроект №1208-2 про створення Бюро фінансових розслідувань, який пройшов перше читання. Згідно з ним Бюро фінрозслідувань повинно бути підзвітне Міністерству фінансів.

Як повідомлялося, президент Зеленський вважає, що Бюро фінансових розслідувань має бути підконтрольним Офісу президента, а не Мінфіну.

Читайте також: Бізнес розкритикував законопроект про Бюро фінрозслідувань

Згідно з законопроектом, Бюро фінансових розслідувань має стати органом, в якому сконцентрується розслідування всіх злочинів у сфері публічних фінансів.

Воно мало взяти на себе функції Міністерства внутрішніх справ з розслідування злочинів у сфері публічних фінансів і функції СБУ щодо розслідування цих злочинів. Однак документ до першого читання не передбачав ліквідацію будь-яких підрозділів Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ.

Раніше повідомлялося

  • 2 жовтня 2019 року Рада прийняла в першому читанні проект закону про Бюро фінансових розслідувань.
  • 13 січня фінансовий комітет ВР рекомендував не приймати закон, цю інформацію підтвердив голова комітету Данило Гетманцев.
  • Законопроект розробили з метою розділити сервісну і правоохоронну функцій Податкової служби, ліквідувати податкову міліцію, оптимізувати структуру та чисельність органів по боротьбі зі злочинами у сфері фінансів.

Коментарі - 6

+
0
jey
jey
12 лютого 2020, 12:55
#
А воз и нынче там ......
+
0
Васян Васькин
Васян Васькин
12 лютого 2020, 13:00
#
ВЧК , НКВД , ОБХСС , ОБЭП , Бюро фин.расследований ... А как крали так и крадут . У отца был приятель ,  старший следователь ОБХСС , при заплате в 150 рублей , ездил на Волге ГАЗ 24 ,  с портретом Сталина на заднем стекле , его жена , продавец в кулинарии , вся была увешана , как ёлка новогодняя ,  золотом . Любили ездить два раза в году в Гагры , Сочи , Пицунду .
+
0
bonv
bonv
12 лютого 2020, 13:29
#
Кабінет міністрів України створив Боргове агентство, щоб Україна не мала проблем із погашенням раніше взяти запозичень. Про це написав у Telegram Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Непрофани таким чином зменшують кількість чиновників?..
+
0
Kalluri
Kalluri
12 лютого 2020, 16:16
#
Просто не берут кумовьев
+
0
bonv
bonv
12 лютого 2020, 16:45
#
Зменшення держапарату в дії.. У Кварталу родина велика..
+
0
Kalluri
Kalluri
12 лютого 2020, 16:16
#
Правильно, пора развивать государственный рэкет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися