Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 лютого 2020, 13:15

Через коронавірус виробництво смартфонів у Китаї може знизитись у два рази

Економісти повідомляють, що продажі смартфонів у КНР можуть знизитись на 50% у першому кварталі у зв'язку з тим, що більшість роздрібних магазинів зупинили свою діяльність. Виробництво у країні тільки починає відновлюватись, а вірус поширюється швидкими темпами, зазначає lblv.com.

Вже стало відомо, що презентації нових продуктів, заплановані на весну, буде скасовано або відкладено. Спалах коронавірусу може також сповільнити процес поширення мережі п'ятого покоління. Економісти сподівалися на 5G, вважаючи, що саме нова мережа допоможе повернути ринок смартфонів до росту.

Експерти очікують, що постачання смартфонів із Китаю у першому кварталі може знизитись на 30 – 50% у річному співвідношенні.

За прогнозами, з усіх виробників смартфонів найменше постраждає Samsung, оскільки основна частина виробництва цієї компанії знаходиться у В'єтнамі. Попри це, Samsung також закуповує деякі деталі у КНР, тому прогноз щодо цієї компанії також знижений аналітиками.

Компанія Apple повідомила про тимчасове закриття магазинів у Китаї, а Foxconn, яка займається безпосередньо збіркою айфонів, зазначила, що поки виробництво повністю не відновлено, повідомляє lblv.com. Аналітики прогнозують, що квартальне постачання телефонів знизиться на 10%, у порівнянні із раніше зазначеним прогнозом, до 41 мільйона штук.

Керівництво Huawei повідомило, що її заводи працюють у звичайному режимі. Аналітики знизили свої прогнози щодо компаній Oppo і Vivo на 14% і 15% – до 2,25 мільйона і 1,7 мільйона штук.

Максим Захаров, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін