Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 лютого 2020, 16:49

Суд підтримав позицію Ощадбанку не «прощати» ТММ-Енергобуд борг у 750 мільйонів

Верховний Суд повністю задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку у відповідь на затвердження «мирової» по справі щодо банкрутства ТОВ ТММ-Енергобуд. Про це йдеться в пресрелізі Ощадбанку.

Верховний Суд повністю задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку у відповідь на затвердження «мирової» по справі щодо банкрутства ТОВ ТММ-Енергобуд.
Фото: zn.ua

Суть судової справи

Ощадбанк оскаржив в суді мирову угоду, якою передбачено списати борг ТММ-Енергобуд перед держбанком на суму 750 млн грн.

Верховний Суд підтримав законну позицію Ощадбанку і скасував судові рішення про затвердження сумнівної мирової угоди. Суд направив справу для подальшого розгляду в суд першої інстанції, повідомили в Ощадбанку.

Раніше повідомлялося

  • На початку 2019 року Ощадбанк виграв черговий суд по справі ПрАТ «Креатив» на суму $116 млн і 569 млн грн. Ощадбанк проводить активну претензійно-позовну роботу для повернення боргів групи компаній «Креатив», починаючи з 2015 року.

Читайте також: Перший на Донбасі. Ощадбанк видав перший пільговий кредит під 5-7-9% річних

Довідка

  • ТММ-Енергобуд — девелоперсько-будівельна компанія бізнесмена Миколи Толмачова, яка працювала на будівельному ринку України з 1994 року. У 2016 році ряд великих українських банків, зокрема Укрсоцбанк, ПУМБ, Ощадбанк, почали процес стягнення боргів з ТММ.
  • За позовами банків суди конфіскували квартиру і особистий автомобіль Толмачова, а також заборонили йому виїжджати за кордон.
  • У березні 2019 року в ТММ заявили, що домовилися про реструктуризацію боргу в 765 млн грн перед Ощадбанком.

Коментарі - 1

+
0
Игорь Коляда
Игорь Коляда
10 лютого 2020, 17:24
#
Ощадбанк обжаловал в суде мировое соглашение, которым предусмотрено списать долг ТММ-Энергострой перед госбанком на сумму более 750 млн грн.

Но ведь кто-то от Ощадбанка это мировое соглашение подписывал?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.