Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 лютого 2020, 8:59

В Україні запрацював закон про зменшення штрафів для роботодавців

Набрали чинності зміни до трудового кодексу щодо штрафів для роботодавців за порушення трудового законодавства. Закон 1 лютого опублікували в газеті Верховної Ради «Голос України».

За що штрафуватимуть

  • За допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи за повний робочий час, встановлене на підприємстві, і виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та податків.

Штраф становитиме десять мінімальних зарплат (47230 грн).

Читайте також: Працювати рвучи жили: що написано в новому проекті Трудового кодексу, і чому його називають «рабським»

  • Юрособи і фізособи, які використовують найману працю і платять єдиний податок першої-третьої групи, обійдуться попередженням.

Якщо порушення вчинять повторно протягом двох років — до порушників застосують штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної зарплати.

Читайте також: До чого призведе зменшення штрафів для роботодавців

Що відомо про новий Трудовий кодекс

  • Раніше в уряді повідомляли, що розробляють новий Трудовий кодекс. Відповідно до нього, роботодавцям спростять процес звільнення працівників.

  • Чинний нині Трудовий кодекс ухвалений ще у 1971 році Верховною Радою Українського РСР. Роботодавці та інвестори часто критикують його положення за те, що вони надто застарілі та ускладнюють процес найму та звільнення працівників.

  • 2 вересня 2019 року Зеленський доручив ухвалити новий Трудовий кодекс до початку 2020 року.

Коментарі - 1

+
0
Bischof
Bischof
3 лютого 2020, 10:32
#
Ну наконец-то вступило в силу уменьшение этих бредовых штрафов. Теперь ждём снижения налогов на труд и нового трудового кодекса. Без всего этого высокие темпы роста экономики невозможны.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися