Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 січня 2020, 11:08

Інвестиція в комфорт, або чому українці купують техніку в кредит

Розбираємося, чи є «приховані камені» у споживчому кредитуванні.

Новий час вимагає нового рівня життя. Навіщо відкладати покупку нової сучасної техніки на потім? Нащо тяжко зітхати через погану якість зображення старенького телевізора чи плиту, у якої перестала працювати духовка? Будь-яку бажану техніку можна придбати вже сьогодні. Навіть якщо на неї не вистачає коштів.

«Не купляю в кредит, бо страшно»

Проведіть експеримент: згадайте, яку техніку ви вже давно мрієте замінити? Може, це старий холодильник, який підтікає та «дринчить»? Або ноутбук, який довго вмикається та завантажує файли й сторінки просто вічність? Чи смартфон, який вже соромно на людях діставати з кишені? Погодьтеся: ніби й хочеться, але зупиняють міфічні страхи.

Міф 1: Кредит – це непосильне ярмо

Навпаки: частіше за все саме накопичити потрібну для великої покупки суму і є важко. А при споживчому кредиті загальну суму розбивають на маленькі, і сплатити їх набагато легше. Наприклад, ви мрієте про новий холодильник, коштує він 15 тис. грн. Збираєте на нього вже понад рік, але гроші важко відкласти – завжди знаходиться щось термінове, на що їх треба витратити. Та й холодильник подорожчав.

А, якщо купити холодильник у кредит тут та розділити оплату на термін до 25 платежів, це і дисциплінує в питанні заощаджень, і дає можливість користуватися технікою тут і зараз.

Міф 2: Через кредит я багато переплачую

По-перше, все залежить від терміну та типу кредиту. Ви можете одразу це перевірити: при оформленні вам детально розкажуть умови кредитування та покажуть графік виплат з сумами.

Наприклад, мережа Фокстрот була однією з перших, хто запропонував своїм покупцям придбати товар на умовах споживчого кредиту в обраному покупцем банку безпосередньо у торгових залах. Завдяки цьому багато людей змогли нарешті здійснити свої мрії та придбати бажану техніку й електроніку.

Міф 3: Оформлювати кредит дуже довго та складно

Навпаки – оформлювати дуже швидко та легко. Для оформлення покупки в кредит потрібні лише паспорт та ідентифікаційний номер, а часу на це – від 15-30 хвилин.

Міф 4: Мені не дадуть кредит, адже не маю рахунку в банку

Наявність рахунку в банку не є загальнообов’язковою умовою погодження кредиту для купівлі побутової техніки.

Міф 5: Мені відмовлять у наданні кредиту

Якщо у вас немає заборгованостей за іншими кредитами та все в порядку з документами, цілком ймовірно, що вам погодять заявку.

Міф 6: У мене немає грошей для першого внеску

В залежності від вартості товару вам можуть запропонувати мінімальний перший внесок за кредитом, який ви в змозі сплатити одразу, або ж взагалі від 0% від ціни товару.

Міф 7: Я не зможу розібратися, коли та як сплачувати за кредитом

Сучасне кредитування надає можливість сплачувати за кредитом, не виходячи з дому. Але за бажанням можна внести кошти через касу в банку або через термінал. SMS-нагадування про те, що потрібно до певної дати сплатити за кредитом, прийде вам на телефон.

Споживчий кредит: чому «так!»

  1. Не потрібно чекати, доки вдасться накопичити грошей на бажану техніку, можна насолоджуватись покупкою вже сьогодні.
  2. Можна одразу купити саме те, про що мрієш, а не те, на що зараз вистачає грошей у гаманці. І одразу підібрати всі комплектуючі та аксесуари, щоб користуватись новою технікою було ще приємніше.

Судячи з обсягів продажів побутової техніки й електроніки в кредит (за даними провідних ритейлерів – до 50%), український споживач все більше переконується, що кредит – швидкий спосіб оновитися. А ще – це інвестиція в комфорт. Адже нова побутова техніка підвищує рівень життя і дає можливість дозволити собі бути стильним, сучасним та задоволеним життям.

Коментарі - 6

+
+24
moneylover
moneylover
31 січня 2020, 11:23
#
Кредит на технику берут потому что денег нет. Кроме этого это ничем не оправдано. Кредиты на технику — показатель последней надежды и безнадёжного отчаяния населения. Единственное что оправдано это беспроцентная и без залоговая рассрочка. А так лучше в долг у мамки взять. Кредит это всегда глупо кроме случая когда на нём можно заработать. Ну и если кто не заметил это скрытая реклама Фокстрот, ответственно заявляю как работник рекламной индустрии. В случае публикации таких материалов должна быть пометка «Материал создан совместно с компанией Фокстрот», или же «Материал носит рекламный характер». Надо быть честными перед читателями. Уж извините «минфиновцы» за это, просто вроде хорошее издание, надо быть солиднее. Ведь те кто хотят кредит взять, то возьмут и так зная что реклама…
+
+10
alexzandr
alexzandr
31 січня 2020, 11:29
#
Еханый развод)) если у тебя не хватает денег на холодильник за 15к и его надо разбивать на 25 платежей, то может тебе и не нужен холодильник за 15к и  тебе хватит за 7к? если у  тебя нет денег на первый взнос - может тебе  не нужен кредит? если у тебя будут  проблемы с работой  - то переконтвоваться со старым холодильником будет проще чем с кредитом и  новым.
в нашей стране кредит интересен при соблюдении ВСЕХ следующих условий:
 - кредит «условно беспроцентный» - т.е. ты получаешь за стоимость на ценнике в рассрочку, потому как банку магаз скидку даст, а тебе нет;
 - у тебя есть и так вся сумма на товар но ты не хочешь остаться без денег;
 -  на товар в данный  момент серьезная скидка от стандартной цены и все еще доступна «рассрочка»

соотв в общем случае кредиты интересны на:
 - дорогую технику по акции  цена на которую интересна в контексте предстоящего роста курса бакса (т.е. фиксация цены  в гривне)
 - покупка авто в беспроцентную рассрочку при условии  что у тебя и так есть вся сумма  или может быть вся если продать старое авто;
-  аналогично авто, но закупка материалов на ремонт дабы ускорить его процесс и  скорее переехать (что тоже зачастую экономия)
+
0
moneylover
moneylover
31 січня 2020, 11:32
#
Вот и я о том же. Полностью согласен и поддерживаю. Остальное от лукавого.
+
0
Lilu09
Lilu09
31 січня 2020, 13:44
#
Ой, не видели вы тему, где мужчина хотел взять квартиру стоимость 1 000$ до 20 лет ипотеки.
+
+10
Putler
Putler
31 січня 2020, 13:40
#
«Не нужно ждать, пока удастся накопить денег на желаемую технику, можно наслаждаться покупкой уже сегодня.»)))На «Розетці» при купівлі мінісистеми Онкіо 375 (8500 грн) в кредит на 24 місяці віддати банку треба буде 25х592=14800грн.Насолода буде гіркою(
+
+10
noTrend
noTrend
31 січня 2020, 14:35
#
;)  Вы просто не «волочёте» в «изысканных наслаждениях»

Я брал в рекламируемом Фокстроте бытовую технику в рассрочку от одного банка (рекламировать его не буду, многие и так угадают).  За «нал» цена была на 20% меньше, чем в рассрочку. В рекламе магазина об этом умалчивают или даже нагло врут, что от формы оплаты цена не выростет. Но как говориться и на том спасибо. «А кредиты? Спасибо, не надо...» (мне)

И ещё. Если бы рядовые граждане, так охотно брали технику в кредит, как говорится в статье ... думаю, статья бы не появилась
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися