Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2020, 13:48

Очікування рефляції не підтвердилися

Відновлення світової економіки і підвищення інфляції поки не підтвердились. У зв'язку з цим суттєво падає прибутковість американських казначейських облігацій, відзначає lblv.com.

Знову до наступу готуються «бики» ринку казначейських паперів. До цього призводить побоювання зниження економічного росту, яке викликане епідемією коронавірусу, що вплинула не тільки на ситуацію всередині країни, а й у всьому світі.

Найближчим часом очікується отримання свіжих даних від ФРС, а також розміщення державних облігацій Сполучених Штатів. Казначейські папери, які на минулому тижні показали найбільш масштабне ралі з кінця жовтня, руйнують очікування того, що рефляція почнеться на початку цього року і збільшить зростання прибутковості.

Інвестори чекали, що десятирічні бонди піднімуться вище 2%, так як почнеться зростання світової економіки, але цього не сталося, відзначають аналітики. Ринок захопила невизначеність, яка з'явилася після спалаху китайського вірусу. У листопаді ставка по десятирічним бондам піднялась до максимального рівня – майже 2% у зв'язку з оптимізмом, пов'язаним з укладанням торгової угоди між Пекіном і Вашингтоном. До п'ятниці вона була на грудневому рівні 1,7%, а в понеділок опустилася до 1,62%.

У зв'язку із закриттям китайських ринків через святкування китайського Нового року, коливання прибутковості будуть сильніші, а обсяги торгів впадуть до рівня нижче середнього. Також слід зазначити, що через перехід інвесторів у безпечні активи відзначається падіння прибутковості по трежеріс.

Щомісяця ФРС поповнює ринок на 60 – 80 мільярдів доларів, тому аналітики lblv.com прогнозують, що зниження фондових ринків обмежиться 5%.

Кирило Дорофєєв, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін