Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 січня 2020, 12:31

Приватбанк знову поскаржився в поліцію на «пікетників Коломойського»

Приватбанк вчергове звернувся до правоохоронців та міської влади Дніпра з вимогою забезпечити правопорядок та дотримання законності під час проведення пікетів Нікопольського заводу феросплавів біля головного офісу банку. Про це повідомила пресслужба банку.

Приватбанк вчергове звернувся до правоохоронців та міської влади Дніпра з вимогою забезпечити правопорядок та дотримання законності під час проведення пікетів Нікопольського заводу феросплавів біля головного офісу банку.
Фото: пресслужба Приватбанку

Що роблять пікетники

Як наголошують у банку, 27 січня зранку пікетники перекрили за допомогою підручних засобів всі під'їзди до центрального офісу. Це унеможливлює роботу інкасаторських служб, а також роботу аварійних бригад та швидкої допомоги.

Приватбанк розцінює це як спробу тиску на банк, що з початку року стало навмисною тактикою учасників так званого мирного протесту «працівників» НЗФ.

Читайте також: НБУ прокоментував пікет біля головного офісу Приватбанку

Передісторія 

  • До націоналізації Приватбанку Нікопольський завод феросплавів, який належить Ігорю Коломойському, виступив поручителем за кредитом рефінансування, який Нацбанк видав Приватбанку.
  • В якості застави завод передав НБУ вагони і тепловози вартістю 40 млн грн. Після націоналізації НБУ хотів повернути борг за кредитом рефінансування, тому звернувся до поручителя і готовий був продати заставлене майно.
  • 28 серпня 2019 року суд затвердив мирову угоду між НБУ та АТ «Нікопольський завод феросплавів», ініціатором якого виступив саме завод.
  • 20 вересня під головний офіс Приватбанку в Дніпрі приїхало 10 автобусів (500 людей) з працівниками НЗФ. Зазначається, що працівники заводу, які не є клієнтами Приватбанку, вимагали від Приватбанку повернути їм зарплати. Вони заявляли, що їхні зарплати керівництво підприємства нібито виплатило НБУ в рамках мирової угоди.​

Читайте також: Нацбанк заявив про тиск з боку Коломойського

  • 1 листопада НЗФ уклав ще одну мирову угоду з Нацбанком за договорами поруки за кредитами Приватбанку.
  • 26 листопада мітингувальники під НБУ намагалися прорватися в будівлю Нацбанку. В НБУ назвали організатором мітингів олігарха Ігоря Коломойського.
  • У грудні 2019 року суд задовольнив позов НЗФ. У січні Приватбанк подав апеляцію на рішення Господарського суду Києва про стягнення 22 млн грн на користь Нікопольського заводу феросплавів (НЗФ).

Коментарі - 4

+
+72
Maksym .
Maksym .
27 січня 2020, 12:42
#
Отмечается, что работники завода, которые не являются клиентами Приватбанка, требовали от Приватбанка вернуть им зарплаты. Они заявляли, что их зарплаты руководство предприятия якобы выплатило НБУ в рамках мирового соглашения.
--- ахахах. они уже несколько этих долгов получили в виде ЗП за участие в этих митингах)))
+
+57
barbav
barbav
27 січня 2020, 13:35
#
Пока коломойский не сядет, толку в стране не будет.
+
0
Bely
Bely
27 січня 2020, 15:29
#
Давно пора его ФБР выдать
+
+15
Денис Довбыш
Денис Довбыш
27 січня 2020, 14:39
#
Неужели люди не понимают кто несет ответственность за выплату зарплаты на предприятии.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися