Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 січня 2020, 12:34

Відділення vs онлайн: де вигідно купити валюту у 2020 році

Обміняти валюту в мобільному додатку за пару хвилин або запросити індивідуальний курс обміну у відділенні банку? «Мінфін» з'ясував, де вигідніше, безпечніше і, головне, комфортніше купувати валюту у 2020 році.

Протягом 2019 року гривня відвойовувала позиції і стала світовим лідером серед валют за темпами зміцнення до долара США. Вперше за 3 роки курс гривні впав нижче 25 грн/$, і багато українців скористалися шансом поповнити свої валютні запаси. Адже довіра до долара і євро в нашій країні набагато вища, ніж до національної валюти, поведінку якої складно передбачити. За даними Нацбанку, за минулий рік населення купило $14,766 млрд — це на $3,693 млрд більше, ніж роком раніше.

Покупці валюти постійно знаходяться в пошуках більш вигідного курсу, навіть якщо різниця за фактом мінімальна. Але крім самого курсу варто враховувати ще ряд важливих факторів, наприклад, безпеку і комфорт. Виходячи з цього, варіант покупки «з рук» ми навіть не розглядали, тому що ймовірність стати жертвою шахраїв в цьому випадку вкрай висока.

Безумовний лідер, з точки зору співвідношення вигода/зручність/безпека, — обмін валют онлайн. Після того, як 7 лютого 2019 року набрав чинності Закон про валюту, українці отримали можливість купувати і продавати валюту через інтернет-банкінг. І населення із задоволенням скористалося новою послугою: за минулий рік онлайн було куплено $1 млрд в еквіваленті, і продано валюти на таку ж суму. Як відзначили в НБУ, в онлайн перетекло 7% всього обсягу купівлі-продажу валюти, який раніше проходив через обмінні пункти.

Альфа-Банк Україна одним з перших в Україні реалізував опцію онлайн-обміну в мобільному додатку Alfa-Mobile Ukraine. Вже з 7 лютого минулого року клієнти банку могли купити або продати валюту онлайн за лічені секунди — в будь-якому місці і в зручний час. І, що важливо, за більш привабливим курсом, ніж в касах банку.

Купівля валюти в Alfa-Mobile Ukraine: 3 кроки

  1. Заходимо в головне меню і в розділі «Курс валют» натискаємо кнопку «Обміняти».

  2. Обираємо рахунок в гривні, з якого будуть списані гроші, і рахунок в потрібній валюті (доларах США або євро), на який надійдуть кошти. Рахунки можуть бути поточними або картковими.

  3. Вказуємо суму, яку плануємо обміняти. Операція проводиться без комісії, а гроші на рахунок надходять миттєво.

Через 3 місяці, в травні 2019 року, Альфа-Банк Україна оновив мобільний додаток, після чого процес онлайн-обміну став ще простішим. Завдяки функції fast card клієнти тепер можуть моментально оформити валютну карту онлайн і відразу отримати на неї куплену валюту.

Fast card: валютна карта без попередніх походів до банку

Обмін валюти онлайн в першу чергу цікавий тим, що доступний 24/7, на відміну від відділень або обмінних пунктів, які працюють за графіком. Можливість купити валюту в мобільному додатку робить цю задачу максимально простою.

А іноді безготівкова валюта може знадобитися прямо зараз — наприклад, під час розпродажів на онлайн-платформах Amazon, Steam або в AppStore. Купувати товари в тій валюті, в якій вони виставлені на продаж, вигідніше, проте валютні рахунки є далеко не у всіх. Як і час (або бажання) бігти в банк для термінового оформлення картки. Альфа-Банк Україна пропонує просте і зручне рішення цього питання.

Щоб отримати валютну карту, йти в банк необов'язково. Досить зайти в Alfa-Mobile Ukraine і натиснути кнопку «Обміняти». На екрані з'явиться пропозиція відкрити карту в потрібній покупцю валюті. Відразу ж після підтвердження клієнт стане володарем рахунку в доларах або євро, і зможе відразу ж приступити до обміну валют. Фізична ж валютна карта буде очікувати власника в обраному відділенні — її можна забрати самому, або ж замовити доставку в зручне місце мобільним банкіром.

Переваги онлайн-обміну в Alfa-Mobile Ukraine

  • купувати валюту можна в режимі 24/7, без попередніх замовлень і не втрачаючи час в загальній черзі до каси;

  • онлайн-обмін здійснюється миттєво і без комісій;

  • в додатку встановлений більш вигідний курс, ніж у відділенні банку;

  • максимальної суми обміну не існує — можна купити і продати будь-яку суму;

  • для швидкого обміну оnline можна оформити віртуальну карту Fast Card.

Обмін валюти у відділеннях Альфа-Банку за індивідуальним курсом

Безготівкові розрахунки в Україні стають все більш популярними. Тим не менш, купівля і продаж готівкової валюти залишається як і раніше актуальною.

Коли мова йде про великі суми, безпека завжди на першому місці. Виходячи з цього, надійніше за все обмінювати валюту в касах банку. Хтось заперечить, що в обмінних пунктах фінкомпаній курс трохи вигідніший, ніж у банківських відділеннях, але це вірно лише частково. У грудні 2019 року Альфа-Банк Україна актуалізував сервіс обміну валют і запропонував своїм клієнтам нову послугу — індивідуальний курс валют.

Обміняти валюту за індивідуальним курсом можна у всіх відділеннях Альфа-Банку Україна. Для цього клієнту достатньо повідомити про своє бажання менеджеру банку і запропонувати свій курс. У відповідь банк або погодить запитуваний курс, або зробить зустрічну пропозицію, але обов'язково такий курс буде цікавішим, ніж у касі. Після цього залишиться лише зафіксувати обумовлений курс і зарезервувати час для обміну протягом дня. Як повідомляє банк, на даний момент опція індивідуального курсу доступна при купівлі або продажу валюти на суму від 10 000 доларів або євро.

Обмінюйте валюту безпечно і вигідно!

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися