Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 січня 2020, 14:47

Ваган Симонян задає високу планку для бізнесменів-благодійників України

Досягнувши вершин у бізнесі, не кожен здатний фокусувати свою увагу не тільки на прибутку, але й виявляти її до оточуючих людей. У числі приємних винятків Ваган Симонян — український бізнесмен, який частину свого капіталу спрямовує на благодійну діяльність. В Одеській вірменській громаді, членом правління якої є підприємець і меценат, його цінують і поважають за постійну турботу про співвітчизників. А нещодавно ініціативна група ОВГ висунула Вагана Симоняна кандидатом на посаду голови громади.

Ваган Симонян і його успішний бізнес як фундамент для добрих справ

Першу власну справу Ваган Симонян організував вже на останньому курсі економічного університету ім. Г. В. Плеханова, прагнучи не залежати від батьків. Потім була аспірантура і викладання в альма-матер. Але хотілося більшого. Амбіціям новоспеченого кандидата економічних наук відповідала перспективна посада у великій фінансовій компанії. Його талант помітили і доручили організувати роботу в Україні. Так молодий підприємець опинився в Одесі, до якої за роки прикипів усім серцем.

Через сім років, завдяки зусиллям Вагана Симоняна, число філій з двох збільшилася до 50 — в Україні, Європі та Азії. А створена ним власна фінанс-консалтингова компанія «Центр Біржових Технологій» за короткий термін стала лідером своєї сфери в Україні. Десяткам тисяч людей ЦБТ відкрила світ нових фінансових можливостей. Тут активно розвивали і освітні проекти: програма співпраці з вишами допомагала молоді ставити перед собою глобальні фінансові цілі і успішно досягати їх. А в благодійний фонд компанії, що надав допомогу і підтримку величезній кількості людей, Ваган Симонян вклав чимало особистих коштів.

Допомога, що йде від серця — участь у житті Одеської вірменської громади

Сфера інтересів бізнесмена не замикається на фінансових ринках — він інвестує в сільське господарство, займається нерухомістю, створив рекламну компанію Amillidius і друковане видання «Деньги плюс», що перетворилося на відомий український бізнес-глянець Financoff. Компанію ЦБТ він вигідно продав на піку розвитку, плануючи зосередиться на маркетинговій сфері. Підштовхнула до такого рішення і зміна власників компанії-партнера. Але, чим би не займався Ваган Владикович, одним з головних об'єктів у його полі зору була і залишається Одеська вірменська громада. Система опалення в церкві, благоустрій території навколо, проект нової школи, комп'ютерний клас — лише частина того, що робить Ваган Симонян. Він завжди реагує на нагальні проблеми і висуває ідеї щодо розвитку ОВГ. Як член правління БФ ім. Св. Григорія Просвітника він, в буквальному сенсі, готовий підтримати кожного члена громади. А як голова бізнес-клубу сприяє консолідації вірменських підприємців.

Хтось розцінює як успіх зростання свого капіталу, комусь важливіше слава і суспільне визнання, третім потрібно приносити користь людям. Для Вагана Симоняна саме цей критерій визначає значимість його життя. Він ніколи не прагнув афішувати свою благодійну діяльність і займатися піаром. Однак сьогодні його ім'я на слуху, завдяки одеським вірменам, що бачать в ньому свого лідера. Яким би не був результат майбутніх виборів голови Одеської вірменської громади, в одному можна бути впевненим — Ваган Симонян завжди буде діяти задля добробуту одеських вірмен і всіх одеситів.

Джерело: Мінфін