Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 січня 2020, 14:00

Вартість нафти падає через паніку щодо поширення вірусу

Ціни на «чорне золото» підтримують спадаючу тенденцію в четвер після суттєвого зниження котирувань напередодні. Як повідомляє lblv.com, на ринку почалася паніка з приводу того, що поширення коронавірусу в Азії знизить попит на нафту. При цьому на ринку і так вже спостерігається надлишок пропозиції.

На біржі ICE Futures ф'ючерси на Brent з виконанням у березні впали в ціні на 1,74% – до 55,75 долара за барель. На завершення попередньої торгової сесії ціна на «чорне золото» впала на 2,14% – до 63,21 долара за барель.

Березневий ф'ючерс на нафту WTI на біржі NYMEX впав у ціні на 1,74% – до 55,75 долара за барель. До кінця попередніх торгів вартість бареля нафти знизилась на 2,91% – до 56,64 долара.

Експерти підтверджують, що серед інвесторів є побоювання того, що епідемія коронавірусу вплине на попит на нафту, негативно позначаючись на торгівлі і туристичній сфері.

У середині минулого місяця в ЗМІ з'явилась інформація про спалах захворювання у китайському містечку Ухань, збудником якого став невідомий до цього вірус.

За офіційними даними держкомітету КНР з питань охорони здоров'я, кількість хворих зросла до 571 людини. Вже є інформація про 17 загиблих. Уряд Китаю вживає заходів по боротьбі з поширенням захворювання. При цьому вже зафіксовані випадки інфікування коронавірусом у Таїланді, США, Південній Кореї.

Деякі експерти вважають, що епідемія цього року може знизити попит на нафту на 260 тисяч бар. на добу. Виходячи з цього, вартість «чорного золота» може знизитись на 2,9 долара, відзначає lblv.com.

Іван Зєнін, фінансовий аналітик LBLV.com

Коментарі - 3

+
0
zyrandol
zyrandol
23 січня 2020, 14:05
#
Как вариант, можно немного откупить. 
Сегодня инфа появилась:
Китайские медики нашли лекарство от коронавируса и вылечили 53-летнего мужчину
Рынок должен отреагировать
+
0
mary27
mary27
23 січня 2020, 14:19
#
Открытие!
Найден вирус, поражающий нефть!

Facepalm.
+
0
Італій .
Італій .
23 січня 2020, 14:23
#
В любой непонятно ситуации обьясняй изменение цен китайской простудой.

Падение цены на менее чем два процента — ето оказывается паника.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.