Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2020, 12:20

Louis Vuitton купив найбільший діамант у світі

Louis Vuitton придбав діамант вагою 1 758 карат. Про це пише НВ.

Що відомо про діамант

Його видобула канадська гірничодобувна компанія Lucara Diamond в квітні 2019 року в Ботсвані. Він став найбільшим діамантом, виявленим з 1905 року, і самим великим із знайдених коли-небудь на копальнях Ботсвани.

Діамант отримав назву Севела, що в перекладі з мови тсвана означає рідкісна знахідка.

Як повідомив The New York Times з посиланням на президента Louis Vuitton Майкла Берка, ювеліри компанії планують роздрібнити діамант на частини і зробити діаманти.

Інформація про суму угоди закрита. Як зазначає директор Антверпенської діамантової біржі Марсель Прувер, вартість може досягати $50 млн.

Коментарі - 3

+
+5
Bookerz
Bookerz
18 січня 2020, 13:33
#
«Как сообщил The New York Times со ссылкой на президента Louis Vuitton Майкла Берка, ювелиры компании планируют раздробить алмаз на части и сделать бриллианты.»

Дурні. такий алмаз має цінність сам по собі. Нащо дробити…
+
+30
AlejandroV
AlejandroV
18 січня 2020, 13:54
#
... может затем, что много мелких бриллиантиков «в изделиях» продадутся намного дороже и проще чем один «необработанный  булыжник»? Пусть даже и ценный в себе из-за размеров...
+
0
SergS7
SergS7
20 січня 2020, 14:50
#
В українській версії статті помилка: замість «алмаз» написано «діамант». Алмаз українською і російською пишеться однаково. Бриллиант (огранений алмаз) українською перекладається як діамант. Виправте
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися