Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 січня 2020, 15:22

Милованов назвав основні норми нового Трудового кодексу

Новий законопроект про працю, який фактичний є Трудовим кодексом, пропонує декілька змін, у тому числі в частині компенсацій звільненим працівникам. Про це у своєму Facebook повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, пише РБК-Україна.

Розірвання трудового договору

Новий Трудовий кодекс, як і нинішній, дозволяє розірвати трудовий договір за два тижні до звільнення. Однак, крім письмового повідомлення дозволяється попереджати електронними засобами зв'язку — по електронній пошті, в месенджері і т. д.

Причини дострокового звільнення пропишуть в договорі

Нинішній закон передбачає перелік причин, з яких працівник може звільнитися раніше, ніж через два тижні, однак даний перелік неповний і морально застарів. Новий проект пропонує прописати такі причини в трудовому договорі на основі переговорів між роботодавцем і працівником.

Читайте також: Милованов закликав ліквідувати профспілки-паразити

Компенсації за невиконання трудового договору

Працівник може в будь-який час розірвати трудовий договір, якщо його умови не виконуються. Однак тепер працівник повинен буде письмово надати причини, а роботодавець виплатить компенсацію в розмірі 50 денних зарплат.

Обмеження для топ-менеджменту

За угодою сторін право на звільнення за два тижні буде обмежено для топ-менеджменту. Раптове звільнення керівництва може знищити компанію. Сторони зможуть обговорити деталі і компенсацію при наймі на роботу, і зафіксувати це в трудовій угоді.

Читайте також: Робоча атмосфера: в 2020 році зарплати будуть підвищувати вибірково, а працювати доведеться більше

Компенсації при звільненні

Згідно із новим законопроектом роботодавець повинен виплатити підвищену компенсацію працівнику, якщо звільняє його за власною ініціативою. Роботодавець повинен попередити про звільнення за два місяці, зможе заплатити подвійну зарплату за цей період і звільнити одним днем. Тобто, фактично компенсація тепер гарантована за 4 місяці.

При цьому період попередження буде залежати від терміну роботи. А компенсація може досягати і піврічної зарплати.

Коментарі - 3

+
0
barbav
barbav
9 січня 2020, 16:36
#
Продать землю, сделать людей бесправными рабами.
Реформы зе-команды.
+
+14
Bischof
Bischof
9 січня 2020, 16:45
#
По сравнению с существующим совковым кодексом, хуже уже сложно сделать, даже если очень постараться.
+
0
Alex19911
Alex19911
17 січня 2020, 8:33
#
Добрый день, хотел узнать что я могу сделать если мне не заплатили зарплату?
я устроился на в '' Група компаний Элефант'' идент. код 39602645
на вакансию маляра подписывал трудовой договор на месяц, дубликата они мне не дали
проработал месяц с 01.11.2019 до 04.12.2019 . потом меня робота не устроила и я ушел и по сей день кормят меня что скоро дадут деньги ну уже 16.01.2020 а денег не давали и я думаю что и не собираются ибо контора сомнительная у них юридический адрес в частном доме а по факту офис на территории  
ПОЛТАВАМАШ
 , на руках у меня только пропуск остался других документов нету хотел спросить что я могу сделать чтобы мне выдали зарплату или уже ничего не сделать?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися