Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2020, 16:58

На Багамах почали тестувати цифрову версію нацвалюти

Центральний банк Багамських островів почав пілотне тестування цифрової версії багамського долара Sand Dollar, яка працює на базі QR-кодів. Про це пише psm7.com.

Центральний банк Багамських островів почав пілотне тестування цифрової версії багамського долара Sand Dollar, яка працює на базі QR-кодів.
Фото: delo.ua

Користувачі нової валюти зможуть використовувати її, щоб здійснювати платежі та переказувати кошти за допомогою своїх смартфонів.

Що передбачає проект

За словами представників центробанку острівної держави, проект Sand Dollar передбачає те, що всі жителі Багамських островів зможуть використовувати цифрову валюту ЦБ на модернізованій технологічній платформі.

Читайте також: У світі з'явилася нова валюта. Як вона виглядає (фото)

Вартість Sand Dollar буде дорівнювати вартості наявної валюти.

Віртуальна валюта островів не є «цифровою фіатною валютою», ні криптовалютою, стейблкоіном або конкурентом багамскому долару. Згідно з проектом, це просто цифрова версія «у всіх відносинах еквівалентна паперовим грошам».

Згідно з концепцією проекту, громадяни зможуть здійснювати оплату в торговельних точках за допомогою QR-кодів, прив'язаних до їх віртуальних гаманців, а банки будуть переводити кошти в цифровому вигляді.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
8 січня 2020, 17:05
#
Тягне всіх на бакси:))
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
8 січня 2020, 19:36
#
Даже если они песочные...
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
8 січня 2020, 22:46
#
Я вже сплачую цифровими гривнями і кодів не потрібно. Все в телефоні. І рахунки. (Стьоб)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися