Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 січня 2020, 15:07

Свідоме кредитування: нова схема пролонгації МФО Miloan

У листопаді мікрофінансова компанія Miloan запропонувала для своїх клієнтів нові умови пролонгації, які здатні повністю перевернути схему ринку праці МФО. Дані нововведення допоможуть українцям більш свідомо підходити до процесу оформлення кредитів на картку, а також значно збільшать відсоток довіри до PDL-кредитування серед населення.

У чому принцип нової схеми пролонгації від Мілоан?

Головна особливість нової системи пролонгування кредитів онлайн на Miloan в тому, що відтепер позичальники можуть поступово погашати частину тіла кредиту, а не тільки сплачувати нараховані за певний термін відсотки.

Таким чином, процес продовження онлайн кредиту буде більш орієнтований саме на інтереси позичальників. Згідно з дослідженнями, проведеними компанією, понад 60% позичальників не встигають погасити кредит вчасно, з них близько 15% йдуть в «вічну» пролонгацію, кожен раз попадаючи до боргової ями.

Особливості пролонгації Мілоан

Загальноприйнята схема пролонгації українських МФО проста: наприклад, клієнт бере кредит на 1000 гривень і вчасно не встигає його погасити. За 7 днів кредиту йому нараховується відсоток — 200 гривень. Оформлюючи пролонгацію, позичальник погашає 200 гривень відсотків + певну суму комісії за послуги пролонгації.

За підсумком заборгованість залишається 1000 гривень, строк продовжується ще на 7 днів, після закінчення яких клієнт буде все також повинен 1200 гривень.

У відповідності до нової системи Мілоан, сума оплати за пролонгацію буде складатися з 3 компонентів:

  • частини тіла кредиту;

  • частини нарахованих відсотків;

  • фіксованої комісії за послуги.

Таким чином, після пролонгації відсотки будуть нараховуватися вже на меншу суму тіла кредиту.

Якщо після закінчення терміну клієнт не зможе погасити онлайн-кредит, то при пролонгації йому потрібно буде сплатити вже меншу суму. Відповідно до такої схеми, позичальник зможе поступово погасити борг повністю, а не оплачувати кожен раз лише відсотки, залишаючи за собою однакову суму боргу.

Свідоме кредитування з Miloan

Керівництво компанії Miloan аргументує запровадження такої схеми пролонгації тим, що у 2020 році мікрофінансові компанії повинні бути орієнтовані на підтримку інтересу клієнтів, надання більш лояльного сервісу, збереження безпеки як своїх клієнтів, так і ринку МФО в цілому.

«Мікрофінансові компанії, в першу чергу, повинні приносити користь людям, адже довіра клієнтів — одна з найважливіших складових будь-якого бізнесу», — коментує генеральний директор компанії.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися