Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2019, 16:37

Кияни у січні заплатять за тепло на 22-24% менше — Кличко

У січні кияни отримають платіжки з меншими рахунками на оплату за тепло — приблизно на 22-23%. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання КМДА, передає прес-служба.

У січні кияни отримають платіжки з меншими рахунками на оплату за тепло — приблизно на 22-23%.
Фото: kyivcity.gov.ua

Що обіцяють киянам

Кличко повідомив про зниження тарифу на опалення в січні на 22-23% і зазначив, що столична влада робить все можливе для модернізації теплоенергетичного комплексу міста.

«Хочу нагадати, що в 2018 році місто повернуло теплоенергетичний комплекс з довгострокової оренди комерційною структурою. І сьогодні пріоритет муніципальної теплопостачальної компанії не прибутки, а модернізація застарілої системи і якісний сервіс для киян.

Тому ми повинні скористатися зниженням ціни на газ та зменшити вартість опалення і гарячої води. У січні кияни отримають платіжки з меншими приблизно на 22-23% рахунками оплати за тепло», — наголосив Кличко.

Читайте також: Мін'юст запустив онлайн-калькулятор для розрахунку ціни на тепло

Також мер відзначив необхідність модернізації обладнання, яке може автоматично регулювати подачу теплоносія залежно від температури повітря за вікном.

Раніше повідомлялося

  • Кабмін доручив скорегувати «платіжки» за теплову енергію згідно з ринковою ціною на газ. Суми в платіжках повинні бути знижені на 30% — в середньому на 300-400 грн.
  • За словами прем'єра, сьогодні теплогенеруючі підприємства в своїх тарифах враховують торішню ціну на газ у розмірі 7482 гривні за тисячу кубометрів, у той час як ринкова ціна блакитного палива зараз набагато нижча. Тобто, фактично, тариф розрахований на основі торішніх цін.

Читайте також: Споживачі можуть відмовитися від гарантованої ціни на газ до 30 грудня. Як це зробити

Коментарі - 3

+
+10
krendel
krendel
28 грудня 2019, 16:41
#
Да, если учесть, что в декабре отопление должно было быть вообще включено по минимуму, то счета придут практически нулевые:)
+
+10
bonv
bonv
28 грудня 2019, 17:44
#
2019 рік став найтеплішим за всю історію метеорологічних спостережень. Про це повідомили у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.
«Цей рік увійде в історію України як найтепліший за весь період спостережень з 1881-го. Цього року середня температура повітря в Києві сягнула 10,6°С, що на 2,9°С вище за норму, яка становить 7,7°С. Перевищено навіть показник аномально теплого 2015 року, коли середня температура становила 10,5°СЩе ніколи не було, щоб теплішими за норму виявилися всі 12 місяців. Особливо теплим, навіть найтеплішим за весь період спостережень був червень, середня температура якого сягнула 23,6°С. Ще жодного разу у грудні температура повітря в Києві не перевищувала 15°С. Але цього року 19 грудня вона сягнула 15,2°С», – мовиться у повідомленні.
Протягом року було побито більш ніж 30 температурних рекордів.
+
0
bonv
bonv
28 грудня 2019, 17:04
#
Тепла зима цьому посприяє… (грудень)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися