Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 грудня 2019, 12:03

Акції Tesla б'ють рекорди

Минулого тижня акції компанії Tesla подорожчали до 400 доларів, і котирування не перестають підвищуватися. Причиною такого зростання, на думку експертів lblv.com, є підтвердження новини про те, що китайські банки дадуть компанії позику на п'ять років у розмірі 1,4 мільярда доларів на виробництво у Шанхаї. За три дні після цього акції компанії подорожчали майже на 10%.

Особливості кредитування Tesla китайськими банками

Це не перший кредит, який компанія Tesla отримає від КНР. Цього року Тесла отримала від китайських банків півмільярда доларів, які зобов'язана повернути до березня 2020-го. Процентна ставка по кредиту буде на рівні 90% від річної базової процентної ставки КНР. Відзначається, що це вигідні умови, які надаються тільки кращим клієнтам. Річна базова ставка КНР знаходиться на рівні 4,15%, а це значить, що Тесла заплатить за кредит 3,735%.

Частково кредит буде використовуватися для погашення попереднього боргу, але велика частина коштів буде витрачена на налагодження роботи на заводі у Шанхаї. Це перше виробництво компанії Тесла, яке знаходиться за межами Сполучених Штатів. У планах Ілона Маска випускати до кінця року на цьому заводі тисячу електрокарів у тиждень. Таким чином, Маск збирається розширити частку компанії на світовому автомобільному ринку. Також завод в КНР допоможе уникнути мит, які були введені Китаєм на імпорт американських машин. Після відкриття заводу у Шанхаї в мережі з'явилася інформація про те, що збирати електрокари будуть також і у Берліні. Це дасть можливість Tesla конкурувати з лідерами світового автопрому на території Європи.

Котирування виробника електрокарів піднялися вище очікуваного

Акції Тесла торгуються дорожче, ніж того очікували аналітики. Експерти встановлювали річну ціль на рівні 295 доларів за штуку. Зараз ціна акцій перевищує прогнози на 30% – цінні папери подорожчали до 420 доларів, зазначають аналітики lblv.com.

Дмитро Родін, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін