Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 грудня 2019, 12:56

Ваша карта вас береже. У чому вигода банківської карти з опцією страховки

Несподівана хвороба, нещасний випадок під час катання на лижах, втрата або крадіжка документів — далеко від дому може статися всяке. І якщо ви не хочете опинитися в чужій країні без допомоги і підтримки, завчасно подбайте про свою безпеку.

Раніше страховка була необхідна для отримання шенгенської візи. Оформляли її часто «для галочки» — з мінімальним набором послуг, щоб вийшло дешевше. Безвізовий режим зробив страхування опціонним, хоча страховий поліс все ще можуть запитувати при перетині кордону. Однак функція страховки зовсім не в тому, щоб допомогти виїхати з України. Її завдання — захистити здоров'я страхувальника і його рідних в екстрених ситуаціях, компенсувати непередбачені (і часто чималі) витрати на ліки або операції, підтримати в складній ситуації.

Оформити страховий поліс для виїзду за кордон зараз можна не тільки в страховій компанії або турагентстві. В останні роки багато банків почали пропонувати туристичне страхування як одну зі своїх послуг. Для клієнтів такий підхід дуже зручний: якщо їх дані вже внесені в базу банку, процедура оформлення поліса займе буквально пару хвилин. До того ж деякі фінустанови дозволяють замовити страховку онлайн.

Банки дорожать своїми клієнтами, а тому укладають договори страхування з надійними компаніями, у яких гарна репутація. Деякі фінустанови пропонують комплексні програми страхування: крім медичних питань вони покривають витрати, пов'язані з ДТП, втратою багажу тощо. Найчастіше travel-страхування — це самостійний банківський продукт, який потрібно купувати окремо.

А можна уникнути зайвих витрат, якщо оформити платіжну карту з опцією туристичного поліса. Наприклад, карту Travel від Альфа-Банку Україна. Ця преміальна карта платіжної системи VISA пропонує найкращий на сьогоднішній день пакет туристичного страхування.

Переваги карти Travel під час поїздки

З жовтня 2019 року власники карти Travel отримали ще більше безкоштовних туристичних сервісів. У їх числі — повне страхування для всіх членів сім'ї на час подорожі. Серед основних «фішок» програми туристичного страхування, які пропонує Альфа-Банк Україна, можна виділити наступні:

  • Страховка покриває медичні витрати на суму до $750 000 — і це набагато вище стандартних лімітів.
  • Дія страхового поліса поширюється на сім'ю з 2 дорослих + до 5 дітей.
  • Якщо під час занять екстремальними видами спорту станеться нещасний випадок, страховка покриє витрати на суму до $500 000. Але тільки за умови, що заняття спортом не були єдиною метою поїздки.
  • У разі втрати або крадіжки документів страхувальник отримає відшкодування в сумі $500.
  • За скасування або перенесення рейсу призначена компенсація $300. Така ж виплата передбачена на випадок затримки доставки багажу.
  • Власнику карти Travel відшкодують втрату або крадіжку речей, які були оплачені карткою — на суму до $6 000. Цей пункт порадує любителів закордонного шопінгу, у яких був неприємний досвід з пропажею речей з багажу.
  • У разі необхідності власник картки може розраховувати на юридичну підтримку в межах суми $5 000.

Вимоги до страхувальника

Щоб користуватися перевагами страхової програми для виїзду за кордон від Альфа-Банку Україна, потрібно відповідати як мінімум одній умові:

  1. Власник картки повинен бути резидентом країни проживання, або ж у нього є посвідка на тимчасове проживання (ВНП).
  2. Власникові карти має бути менше 80 років на дату початку періоду страхування, як і в момент пролонгації програми.

Як активізувати дію страховки на час подорожі

Страховка буде дійсна, якщо дотримуватися наступних правил:

  • Пов'язані з поїздкою витрати, включаючи попередню бронь проживання, повинні бути оплачені карткою Travel.
  • Кожна поїздка повинна починатися і закінчуватися в країні проживання власника карти. Наприклад, місцем першого вильоту може бути аеропорт Бориспіль, а місцем останнього прильоту — аеропорт у Львові.
  • Тривалість однієї поїздки не повинна перевищувати 90 днів поспіль.
  • Максимальний термін дії туристичного страхування — 183 дні протягом будь-якого 12-місячного періоду.

Крім зарубіжних подорожей програма страхування покриває поїздки всередині країни постійного проживання власника картки Travel. Але лише за умови попередньої броні мінімум 2-х ночей проживання в готелі, мотелі або базі відпочинку на відстані не менше 100 кілометрів від дому.

Крім описаної вище програми страхування, карта Travel цікава активним мандрівникам з ряду інших причин. Наприклад, з нею можна набагато швидше накопичити на наступну поїздку, адже це карта з кешбеком. За кожну покупку, оплачену картою Travel, клієнт отримує на бонусний рахунок 3% кешбек. Накопиченими балами можна розрахуватися за квитки, проживання, оренду автомобіля і інші витрати з категорії подорожей.

Карта Travel відноситься до преміальних карт ПС VISA, а отже, гарантує своєму власникові підвищений комфорт під час поїздок. Наприклад, реєстрацію без черги в режимі FastLine і безкоштовну упаковку багажу в аеропорту Бориспіль (термінал Д), 50% -у знижку на поїздки з Uber в або з аеропортів Київ-Жуляни та Бориспіль. А ще власник картки може проводити час очікування вильоту в бізнес-залах у всьому світі 10 разів на рік.

Оформити кредитку Travel можна в будь-якому відділенні Альфа-Банку Україна, також її можна замовити онлайн.

Коментарі - 8

+
+15
mary27
mary27
19 грудня 2019, 14:25
#
Стоит на ''минфине'' почитать отзывы, как наши СК систематически отказывают в выплате возмещений по туристическому страхованию.
+
0
m0ps
m0ps
23 грудня 2019, 9:11
#
Тут страховку предоставляет сама Виза, а не страховой партнёр банка. К слову сказать - эта страховка есть по всем Визам платинум, любого банка, а не только сабжа.
+
0
Sozdatel
Sozdatel
23 грудня 2019, 16:57
#
Да побоку, Виза или Шиза.. Главное вовремя отморозиться под любым предлогом, лишь бы клиент забил, а то если всем выплачивать - и оббанкротиться можно..
+
0
kreno1
kreno1
24 грудня 2019, 13:23
#
Из-за твоей выплате по страховой визу закроют по всему миру ? Или альфабанка объявит о банкротстве потому, что в турции «Sozdatel» сломал палец ? Страховая просто массово без объснения причин отменят твою страховку под любым предлогом- не сказал что в детстве упал с качели , что хронический грибок на ноге. Читай условия страховки и будет тебе счастье, идеально еще когда условия страхования на сайте в виде договора оферты .
+
0
Sozdatel
Sozdatel
24 грудня 2019, 13:42
#
Конечно.. Если совсем чего из разряда форс-мажора - можно условия подкорректировать, не подкопаешься.. Зарабатывать же как-то надо или думаете если получаете 5-15к то больше не положено?) Ровер новый под 50к у.е. стоит и обслуживание под 1к у.е. / месяц, а быть «статусным» в нашей стране модно, вот и крутятся чтоб перед соседом «вы*бнуться» Бизнес есть бизнес, а деньги не пахнут..
+
0
mary27
mary27
23 грудня 2019, 18:37
#
Хм, личным страхованием в Украине может заниматься только украинская СК.
+
0
Sozdatel
Sozdatel
24 грудня 2019, 13:43
#
У них тоже апетиты, не питайте илюзий)
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
1 січня 2020, 13:14
#
m0ps
«Тут страховку предоставляет сама Виза, а не страховой партнёр банка.»

На сайте Альфа-банка в тарифах этой БПК написано, что Послуга надається СК «Альфа Страхування»

И кому верить?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися