Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2019, 15:38

Економна експлуатація друкарської техніки в держустановах

Одна з головних статей витрат в державних (некомерційних) організаціях — установка та обслуговування друкарської техніки лазерного і струйного типу. На одні тільки картриджі в великих установах в рік йдуть досить значні суми. Завдає відчутного удару по бюджету й покупка паперу різного формату, а також ремонт девайсів для друку.

Як уникнути виходу з ладу друкарської техніки

Аби пристрої друку працювали коректно й без перебоїв, необхідно ретельно дотримуватися рекомендацій розробників:

  • Застосовувати оригінальні витратні матеріали. Наприклад, для принтерів і багатофункціональних пристроїв від торгової марки Canon доцільно купувати тільки картридж Canon.

  • Не порушувати правила установки змінних чорнильних блоків. Щоб уникнути негативних наслідків краще доручити цю справу кваліфікованим фахівцям.

  • Уникати перевантаження друкарської техніки. У великих організаціях краще використовувати одночасно кілька пристроїв друку. Це допоможе захистити пристрої від пошкоджень, пов'язаних з постійним перевищенням нормального навантаження на робочі механізми.

Способи економії на матеріалах

Скоротити витрати на придбання картриджів і тонер-блоків можна декількома способами.

Використання пристроїв з ПЗК (перезаправні картриджі)

Перезаправні картриджі — знахідка для працівників державних установ. Збільшені чорнильні місткості, призначені для пристроїв струйного типу, дозволяють скоротити витрати на регулярну заміну звичайних внутрішніх картриджів.

ПЗК підходять для монохромних і кольорових пристроїв друку, тому можуть використовуватися практично в будь-яких офісах. Вони займають мінімум вільного простору і дозволяють економити приблизно 30% коштів, виділених на обслуговування офісної техніки.

Серед переваг також:

  • легкість процесу заправки;
  • продумана конструкція;
  • можливість постійного контролю кількості друкувальної речовини в резервуарах.

Принтери без картриджів

Пристрої, які не потребують дозаправлення або регулярної заміни касет з чорнилами, вже є в асортименті торгової марки HP. Ресурс модуля друку таких принтерів досягає 25 тисяч сторінок.

Також економити на друкуванні допоможе придбання енергоефективних принтерів, які витрачають мінімум електроенергії. Ще один дієвий спосіб — експлуатація моделей з функцією двостороннього друку та установка БФУ замість окремо розташованих сканерів, ксероксів і інших офісних девайсів.

Коментарі - 1

+
0
Maksym .
Maksym .
17 грудня 2019, 16:46
#
Экономная эксплуатация печатной техники в госучреждениях
--- я уш подумал очередная умная идея Дубилета по сокращению расходов, а нет, рекламная статья магазина мойо)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися