Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 грудня 2019, 8:55

Як онлайн-банкінг допомагає розвивати бізнес

Сучасні віртуальні рішення повинні економити час і гроші як бізнесу, так і клієнтів. Власники бізнесу хочуть максимально просто і швидко відкрити банківський рахунок. Підприємцям потрібен доступний і зручний банківський продукт, який стане повноцінним віртуальним офісом. Сьогодні «Мінфін» розповідає про один з таких продуктів — «ОК, Альфа!» від Альфа-Банку Україна.

Рахунок «ОК, Альфа!» відкривається за 5 хвилин, після чого підприємець фактично отримує в своє розпорядження повноцінне віртуальне відділення, за допомогою якого може віддалено вирішити будь-яке питання: управління рахунками, здійснення платежів, виписки, довідки, безкоштовне обслуговування бюджетних платежів, відправка податкових звітів.

3 кроки з дистанційного відкриття рахунку:

  1. Обрати відповідний тариф на сайті банку.
  2. Пройти просту реєстрацію: ввести номер телефону та ІПН, відповісти на кілька запитань, завантажити фото паспорта та ідентифікаційного коду. Процес займає до 5 хвилин.
  3. На наступний день співробітник банку доставить документи на підпис за вказаною адресою.

Після цього інформація про рахунок буде відправлена ​​в податкову службу, а підприємець отримає SMS про активацію рахунку. Реквізити будуть доступні відразу після створення заявки на сайті.

Функціонал «ОК, Альфа!» охоплює найбільш затребувані опції, як-то: мультивалютні рахунки, доступ з будь-якого пристрою, подача звітності онлайн, виписки за рахунком, замовлення довідок тощо.

Окремо виділимо опцію управління продажем валюти. Користувачі «ОК, Альфа!» можуть налаштувати автоматичний вільний продаж валюти через особистий віртуальний кабінет, при цьому валюта буде продаватися без необхідності заповнення заявки.

З останніх новинок платформи — доступ для бухгалтера. Для отримання доступу до управління рахунком бухгалтеру потрібно перейти за посиланням і отримати авторизацію від власника бізнесу і банку.

В«Ок, Альфа!» реалізований зручний прямий переказ коштів з рахунку ФОП на власний рахунок фізичної-особи, відкритий в Альфа-Банку Україна або іншому українському банку (платіж на карту іншого банку можливий при наявності карти фізособи від Альфа-Банку). При цьому не потрібно вводити реквізити — достатньо обрати потрібну карту зі списку доступних карт.

Обираємо тариф

Існує кілька тарифних пакетів «ОК, Альфа!» з різним функціоналом і обсягом додаткових можливостей. Найдешевший пакет Test-Drive коштує лише 1 грн на місяць. У його рамках можна відкрити рахунок в гривні і здійснювати платежі з комісією 3 гривні. Пакет дозволяє познайомитися з платформою і визначитися з тарифом для подальшої роботи.

Digital Start коштує дорожче — 100 грн. на місяць. Він дає більш вигідні розцінки на проведення операцій: включає три платежі по Україні, які можна здійснити безкоштовно, а комісія за переказ на картковий рахунок фізособи складе 0,6% від суми. В рамках тарифу можна продавати валюту онлайн з комісією 0,4%.

Більш ширші пакети — Digital Active за 380 грн на місяць і Digital Expert — за 880 гривень. Перший дає можливість щомісяця здійснювати 15 платежів без комісії, в рамках другого — всі платежі по Україні здійснюються безкоштовно.

В окремий тариф виведені умови для ФОП, які надають послуги в сфері IT — Digital IT. Він розроблений з урахуванням специфіки роботи в цьому сегменті, наприклад, комісія на продаж валюти онлайн становить всього 0,1%.

Основні характеристики тарифів в рамках «ОК, Альфа!».

-

TEST-Drive

Digital Start

Digital Active

Digital Expert

Digital IT

Партнерські бонуси на суму до 25 000 грн

+

+

+

+

+

Платежі по Україні

0 на місяць

3 на місяць

15 на місяць

необмежено

0 на місяць

Віддалене відкриття одного рахунку в гривні

1 грн

1 грн

1 грн

1 грн

1 грн

Платіж по Україні

3 грн

3 грн

3 грн

0 грн

3 грн

Комісія за переказ на карткові рахунки фізосіб, крім зарплатних проектів

0,8% від суми

0,6% від суми

0,4% від суми

0,1% від суми

0%

Продаж іноземної валюти

0,4% від суми

0,4% від суми

0,4% від суми

0,4% від суми

0,1% від суми

Зняття готівки за допомогою бізнес-карти

від 0,8%

від 0,8%

від 0,8%

від 0,8%

від 0,8%

Видача готівки через касу

2%

1,2%

1,2%

1%

2%

Внесення готівки через касу

0,2%

0,2%

0,12%

0,1%

0,2%

Внесення готівки за допомогою бізнес-карти в банкоматі

0%

0%

0%

0%

0%

При реєстрації в онлайн-банкінгу «ОК, Альфа!» можна скористатися кредитом «ШвидкоСтарт» на розвиток бізнесу в розмірі від 10 000 до 25 000 грн. Кредит надається у вигляді овердрафту терміном на 12 місяців і фіксованою ставкою 4,58% на місяць. Відсотки нараховуються тільки за фактичне користування овердрафтом.Після відкриття рахунку клієнти можуть отримати бонуси і знижки від партнерів на суму до 25 000 грн. Серед бонусів, наприклад, знижка 3400 грн на річне розміщення і просування своїх товарів на майданчику Prom.UA; безкоштовна відправка звітності в державні органи через LigaReport; знижки на послуги від Ліга: Закон, на реєстрацію торгових марок в Україні, США, ЄС і Китаї через онлайн-сервіс Patentbot; 3 місяці безкоштовного користування СRМ системою — від Бітрікс24 СRМ; безкоштовне створення ідеальних юридичних документів в Axdraft та інші.

Відкрити рахунок в «ОК! Альфа»

Швидкі оплати за допомогою QR-кодів

Спростити прийом платежів за товари та послуги допоможе ще одне рішення від Альфа-Банку Україна і платіжної системи Visa — новий інструмент на базі технології Visa QR payment. Ця зручна і безпечна технологія дозволяє проводити миттєві безготівкові операції за допомогою мобільного додатку на смартфоні. Весь процес досить простий: продавець генерує QR-код, а покупець сканує його за допомогою одного з додатків-сканерів на смартфоні, для оплати будь-якою картою. У клієнтів Альфа-Банку є можливість розплачуватися через QR-код за допомогою мобільного додатку Alfa-Mobile Ukraine.

QR-коди генерується додатком Alfa QR MSB. Щоб підключити такий сервіс, потрібно заповнити заявку на підключення на сайті Альфа-Банку. Після цього буде оформлений «Мобільний еквайринг», і продавець зможе встановити додаток Alfa QR MSB (для Android). Сервіс спростить життя підприємцям, які надають послуги населенню або володіють торговими майданчиками. Наприклад, власникам кав'ярень, магазинів роздрібної торгівлі, салонів краси, ательє, невеликих магазинів формату «біля дому».

Коментарі - 1

+
0
Sozdatel
Sozdatel
13 грудня 2019, 11:18
#
«Как онлайн-банкинг помогает развивать бизнес» - да норм все у них.. Около 100к у.е. вложили в разработку, порядка 200к у.е. вложили в рекламуху и получая порядка 20 к у.е. в месяц на процентах.. Расходы на сисадминов, охрану, серверную, пару разрабов порядка 10к у.е. в месяц.. Остальное порядка 10к у.е./месяц чистой прибыли.. Окупаемость порядка 3 лет, может чуть поболее в зависимости от того сколько пипла зайдет..
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися