Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2019, 14:37

На 70% подорожчали акції Apple у 2019 році

З січня цього року котирування цінних паперів американського техногіганта піднялися на 70%. Це максимальний приріст серед корпорацій цього сегмента. Як зазначає lblv.com, капіталізація збільшилася, незважаючи на те, що відзначається зниження продажів айфонів.

Компанія Apple – в лідерах

Капіталізація Apple перевищує загальну вартість всіх американських нафтогазових компаній. Зараз вартість техногіганта становить 1,19 трильйона доларів, тоді як капіталізація компаній, що входять в S & P 500 Energy, знаходиться на рівні 1,1 трильйона доларів.

Корпорація Apple показала максимальне зростання серед учасників Dow Jones Industrial Average, обігнавши навіть Майкрософт, акції якого подорожчали за рік на 50%, але залишили компанію на другому місці.

Вперше капіталізація Еппл піднялася до трильйона доларів у серпні минулого року – тоді акції подорожчали до 297,39 долара. Але остаточно закріпитися на рівні вище трильйона компанії вдалося тільки у вересні цього року.

Прогноз на 2020 рік від аналітиків

Експерти впевнені, що в наступному році цінні папери Apple будуть дорожчати. Аналітики вважають, що зменшення продажів нових айфонів не вплине на ситуацію в цілому, так як акцент в наступному році роблять на сервіси.

Власники iPhone успішно користуються такими платними сервісами як Apple Music і Apple TV+. Аналізуючи минулий квартал, можна відзначити, що доходи від послуг компанії збільшилися на 18%, тоді як фіксується зниження продажів пристроїв. Експерти не дають високих прогнозів щодо продажів смартфонів.

Чого чекати від акцій?

Аналітики підняли цільову ціну по паперах компанії з 250 доларів до 300 доларів за штуку, і радять купувати акції техногіганта. Очікується, що в святковий сезон продажі і прибуток Apple забезпечать бездротові навушники і смарт-годинники. Продажі таких пристроїв можуть досягти 10 мільярдів доларів, повідомляє lblv.com.

Александер Дубінський, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін