Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 грудня 2019, 12:25

Кабмін погодив часткову приватизацію Укргазбанку. Що це значить

Кабмін дозволив укласти кредитну угоду між державним Укргазбанком та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) із групи Світового банку. Угода передбачає можливість входження в капітал банку. Про це свідчить розпорядження уряду №1230-р.

Кабмін дозволив укласти кредитну угоду між державним Укргазбанком та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) із групи Світового банку.
Фото: delo.ua

Що це значить

Згідно з розпорядженням, міністр фінансів Оксана Маркарова підпише угоду. Зокрема, буде підписаний договір між акціонерами, договір про опціон на продаж акцій і договір про політику.

Після укладення договору про опціон Мінфін буде щорічно передбачати в проекті закону про держбюджет механізм фінансування витрат, необхідних у разі реалізації такого договору.

Читайте також: Укргазбанк повідомив про спробу заволодіти його майном з допомогою шахрайських схем

«Входження IFC в капітал Укргазбанку стане потужним сигналом для міжнародних інвесторів і сприятиме подальшому розвитку банківської системи в цілому», — повідомляла раніше міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Читайте також: IFC збільшила ліміт фінансування Укргазбанку

Передісторія

  • Укргазбанк на 94,9% належить державі. Зараз банк спеціалізується переважно на кредитування проектів з відновлюваної енергетики. За розміром активів банк посідає четверте місце серед 77 діючих у країні банків.
  • Про плани частково передати Укргазбанк на приватизацію через продаж частини акцій Світового банку повідомлялося раніше. Переговори про цю угоду велися з 2017 року.
  • На початку лютого 2019 року у Мінфіні повідомили, що почали підготовку до входження в капітал Укргазбанку фінансової корпорації IFC.
  • У листопаді рада директорів IFC схвалив Укргазбанку кредит у сумі 30 млн євро і терміном на п'ять років. По закінченню цього терміну IFC зможе за бажанням конвертувати цю позику в 20% частку в капіталі Укргазбанку.
  • Таким чином Укргазбанк стане першим державним банком України з міжнародним партнером. 

Коментарі - 1

+
0
Владимир Коженков
Владимир Коженков
11 грудня 2019, 14:46
#
Неужели состоится?!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися