Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 грудня 2019, 14:53

Нафтогаз не відмовиться від стягнення боргу з Газпрому — ЗМІ

НАК «Нафтогаз України» не буде відмовлятися від своїх вимог до російського Газпрому в Стокгольмському арбітражі, оскільки нічого рівноцінного сторони поки не напрацювали. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в компанії.

НАК «Нафтогаз України» не буде відмовлятися від своїх вимог до російського Газпрому в Стокгольмському арбітражі, оскільки нічого рівноцінного сторони поки не напрацювали.
Фото: delo.ua

Що говорять в Нафтогазі

«Готового рішення щодо обміну вимог Нафтогазу за минулим і поточним арбітражами на щось рівноцінне не напрацьовано. Просто відмовлятися від своїх вимог компанія не буде за жлдних обставин», — наголосили в Нафтогазі. 

Також у компанії підтвердили участь виконавчого директора Нафтогазу Юрія Вітренка у складі делегації, яка сьогодні веде переговори з Путіним в Парижі.

Читайте також: Нафтогаз хоче заарештувати активи Газпрому в Латвії на $2,6 мільярда

У разі якщо під час переговорів будуть прийняті якісь рішення щодо газової тематики, їх має погодити правління або акціонер Нафтогазу.

Раніше повідомлялося

  • 6 грудня у Відні відбулися двосторонні переговори між українською і російською сторонами про укладення нового договору на транзит російського газу через ГТС України.

  • За підсумками зустрічі виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко заявляв, що Нафтогаз готовий відкликати судові позови проти Газпрому, якщо буде укладено довгостроковий контракт на транзит російського газу через територію України в Європу.

  • Напередодні президент РФ Володимир Путін назвав «економічно неприйнятними» умови України для транзиту російського газу в Європу з 1 січня 2020 року. При цьому він заявив про бажання продовжувати транзит по території України. У Нафтогазі відреагували на заяву Путіна і пояснили структуру ціни.
  • Дедлайн для укладення довгострокового контракту на транзит російського газу в Європу через територію України за європейськими правилам і українським законодавством — 13 грудня.

Читайте також: У Газпромі розглядають можливість виплатити $3 мільярди боргу Україні газом

  • Чинний транзитний контракт України з Газпромом був укладений в 2009 році терміном на 10 років.
  • У Нафтогазі вважають, що, найімовірніше, Газпром не підпише контракт, але Україна і європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу у сховищах.

Коментарі - 3

+
+43
QGS
QGS
9 грудня 2019, 15:18
#
Вот так и надо.
+
+12
BexOne
BexOne
9 грудня 2019, 15:27
#
Нынешнее руководство Нафтогаза - не откажется от взыскания.
А вот возможное новое... вопрос.
+
0
Mit Mitke
Mit Mitke
9 грудня 2019, 16:41
#
Через три с небольшим недели посмотрим, чем вся эта канитель с транзитом газа через нашу территорию закончится. Будет как-то хреновато, если РФ перекроет вентиль, но и отступать от требований Украине нельзя. Надеюсь, паны с обоих сторон договорятся.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися