Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 грудня 2019, 15:16

Пільговий період для «євроблях» знову продовжать

Рада проголосувала в першому читанні за законопроект, яким продовжила до 31 грудня 2019 року пільговий період для нерозмитнених «євроблях». За відповідний законопроект проголосувало 311 депутатів. 

Рада проголосувала в першому читанні за законопроект, яким продовжила до 31 грудня 2019 року пільговий період для нерозмитнених «євроблях».
Фото: epravda.com.ua

Що це значить

Протягом цього періоду, до 31 грудня 2019 року, все ще не будуть накладати штрафи за порушення митних умов ввезення автомобілів з єврономерами.

Попередній закон відтерміновував штрафи для власників «євроблях» до 20 листопада.

Читайте також: Держмитниця запустила калькулятор митної вартості автомобілів

На скільки штрафуватимуть після пільгового періоду

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пропонував розмитнювати «євробляхи» за єдиною ставкою. 

Читайте також: Нефьодов: «Євроблях» в Україні бути не повинно

Згідно з ухваленим раніше законом за порушення умов розмитнення передбачені такі штрафні санкції:

  • У разі перевищення строку доставки транспортних засобів до кордону від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тисяч грн.
  • Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тисяч грн, або таке авто конфіскуватимуть.
  • Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення.

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу «євробляхи» у володіння або розпорядження іншій особі, а також її використання у комерційних цілях.

При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

 Оформити поліс ОСАГО з бонусом від «Мінфіну»

Раніше повідомлялося

  • На початку липня Володимир Зеленський пообіцяв переглянути закони щодо розмитнення «євроблях».
  • З 22 серпня 2019 року офіційно були введені нові штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту. 
  • Утім Кабмін вирішив відкласти фактичне введення штрафів до 1 січня 2020 року.
  • Власники автомобілів з іноземною реєстрацією в початку жовтня вимагали від Верховної Ради зареєструвати їх законопроект про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах, визнати цей законопроект як невідкладний і передати його на голосування в парламент.
  • Наразі відомо про намір скасувати акциз на ввезення транспортних засобів. Відповідна ініціатива викладена в законопроекті № 2132.

Коментарі - 6

+
+43
MorshinskA
MorshinskA
5 грудня 2019, 15:41
#
Краще б вази i тази так штрафували... бiльш небезпечного тз для оточуючих i не вигадаєш
+
+13
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 грудня 2019, 15:55
#
Первый шаг к закону о нормальном растомаживании  авто! Хоть сам не «бляхер» но всех поздравляю! Пора, действительно автомобиль делать средством передвижения а не роскошью !
+
+30
theorist
theorist
5 грудня 2019, 16:16
#
Я считаю авто должно быть роскошью, а средством передвижения общественный транспорт. Если ты владелец авто, то должен платить за парковку, дороги, за вред экологии, за утилизацию своего авто в будущем и так далее. Если сделать авто дешевым и доступным, пешком ходить будет быстрее, в Киеве уже похожая ситуация
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 грудня 2019, 16:23
#
А слово такое инфраструктура слышали? А план развития города когда в последний раз составляли не знаете ! Так может тогда лучше всех не киевлян ( без регистрации ) и уверен сразу станет и на дорогах свободней  и с транспортом по лучше, как вам такое предложение ? А может лучше не играться с законами не придумывать «велосипед» а сделать как в нормальных странах ? А по поводу авто, у каждого свое мнение!
+
+15
Andrey M
Andrey M
5 грудня 2019, 16:55
#
Theorist, вам на Кубу:)
+
0
Igorenya
Igorenya
5 грудня 2019, 21:31
#
До бесконечности продлевать будут...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися