Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 листопада 2019, 15:14

Для стимулювання економіки в Китаї прискорять проведення реформ

Прем'єр Державної ради Китайської Народної Республіки Лі Кецян повідомив, що в країні прискориться процес реформування з метою формування ринкового ділового середовища і усунення ділових бар'єрів для підприємств різних типів.

Чиновники КНР розробили заходи щодо оптимізації ділового середовища, які допоможуть підвищити конкурентоспроможність і продуктивність. Як очікується, вони почнуть діяти з початку наступного року, передає lblv.com.

Також Лі Кецян зазначив, що для підтримки сповільненої економіки будуть знижені податки.

У заяві Державної Ради КНР також зазначено про прагнення зменшити адміністративні бар'єри, відмовитися від дискримінаційної практики і залучити інвестиції.

Економіка Китаю істотно постраждала в зв'язку зі зменшенням інвестиційного потоку і торгового конфлікту зі Сполученими Штатами. Так, у першому кварталі поточного року спостерігалося економічне зростання на рівні 6,4%, у другому – на 6,2%, в третьому – на 6%. Очікується, що до кінця 2019 року зростання ВВП Китаю складе 6 – 6,5%.

Уряд КНР цього року для стимулювання економіки прийняв рішення знизити податки на 2 трильйони юанів після торішнього скорочення на 1,3 трильйона юанів, повідомляє lblv.com.

Світова громадськість ось уже кілька місяців очікує підписання торговельної угоди між Китаєм і Сполученими Штатами. Здавалося б, відносини між країнами почали налагоджуватися, але Трамп підписав закон про права людини і демократії у Гонконгу, який негативно сприйняли в Китаї. У МЗС КНР зазначили, що ситуація у Гонконгу є внутрішнім питанням, і ніяка країна не має права в нього втручатися. Така діяльність влади США може уповільнити процес підписання торговельної угоди і ще більше загострити відносини між державами.

Олександр Зоря, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін